Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Culmea anti-vaccinării. Un bărbat a venit cu un braț de silicon să se vaccineze în Italia. Gestul său după ce a fost prins

Un italian de 50 de ani a șocat autoritățile din peninsulă cu înșelătoria pusă la cale pentru a nu se vaccina, dar a primi certificatul verde. S-a prezentat într-un centru de vaccinare cu un braț de silicon, scrie La Repubblica. 

de Redactia Observator

la 03.12.2021 , 12:54

Culmea nevaccinării. Un anti-vaccinist a venit cu un braț de silicon într-un centru din Italia. Gestul său când a fost prins Body de silicon, scos la vânzare pe Amazon - Amazon

Ca să nu-și facă vaccinul, dar să primească certificatul verde, italinul a dus minciuna pe noi culmi: a venit cu un braț de silicon în care să i se facă injecția. S-a întâmplat pe, joi 2 decembrie, în centrul de vaccinare Biver Banca din Biella, nordul Italiei. Aici accesul se face direct, fără programare, pentru cei care decid să facă prima doză de vaccin anti-Covid-19. Un bărbat de cincizeci de ani s-a prezentat cu un braț de silicon, care cuprindea umărul cu mușchiul deltoid în care asistenții urmau să introducă acul. S-a gândit că i-ar putea păcăli pe lucrătorii sanitari, ocolind sistemul. Practic dorea să primească certificatul verde fără a fi efectiv vaccinat.

Bărbatul a urmat toate procedurile birocratice, a semnat acordul în fața medicului și apoi s-a așezat pe scaun pentru a primi serul, descoperind umărul, relatează La Repubblica. Dar lucrurile nu au mers conform planului. Deși brațul de silicon era foarte asemănătoar cu pielea reală, culoarea și percepția la atingere l-au făcut pe un asistent să fie suspicios. Acesta i-a cerut apoi „pacientului” să-i arate întregul braț. Odată descoperit, bărbatul a încercat să-l convingă pe angajat să nu zică nimic. În cele din urmă a fost sesizat la poliție pentru înșelăciune și va fi anunțat și Prachetul. 

Gest ridicol, de e o gravitate enormă

Articolul continuă după reclamă

Gestul său inconștient nu pare să fie totuși un caz izolat: pe 24 noiembrie pe Twitter a apărut un mesaj ciudat publicat de „Giuseppe Maria Natale” (scris cu chirilice) în care apare imaginea unui body-bust din silicon, cu brațe, gât și mușchi falși, scos la vânzare pe Amazon cu 488 de euro. Pe site este descris drept un camuflaj viclean pentru a „deveni un tip musculos, robust, cu brațe mari”. Postarea e însoțită de mesajul „Dacă merg cu asta, mă prind? Poate cu acest bust din silicon și cu o haină peste acul nu ajunge în brațul meu cu adevărat”.  Nu se știe dacă există vreo legătură între cele două cazuri. 

Reprezentanții de la Asistența Sanitară Locală din Biella spun că „evenimente similare apar mai ales acum pentru că cei care vin să se vaccineze fac parte din trei categorii: cei care au amânat doza din motive de sănătate și au certificat medical, scepticii care s-a convins de eficacitatea serului și cei care rămân împotriva vaccinării, dar au nevoie de certificatul verde și inventează tot felul de lucruri”.

„Cazul este ridicol, dar vorbim de un gest de o gravitate enormă, inacceptabil în fața sacrificiului plătit de întreaga noastră comunitate în pandemie, din punct de vedere al vieților umane și al costurilor sociale și economice” au transmis președintele Regiunii Piemont Alberto Cirio și consilierul pentru sănătate Luigi Genesio Icardi. ”Promptitudinea și priceperea angajatului sanitar au stricat planurile acestui bărbat care va răspunde în fața legii.”

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Culmea anti-vaccinării. Un bărbat a venit cu un braț de silicon să se vaccineze în Italia. Gestul său după ce a fost prins