Antena Meniu Search
x

Video Filmul luării de ostatici de la televiziunea din Ecuador. Imaginile transmise în direct sunt tulburătoare

Este haos în Ecuador, după ce membrii cartelurilor au pornit un adevărat război pe străzile marilor oraşe. Bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt chiar un post de televiziune și au amenințat jurnaliştii cu moartea. Imaginile transmise în direct sunt tulburătoare şi pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 22:07

Vezi și

Cu feţele acoprite cu cagule şi înarmaţi cu mitraliere şi dispozitive explozive, atacatorii, cel mai probabil membrii unui cartel de traficanţi de droguri, au intrat în studioul de televiziune în timpul emisiei şi i-au luat ostatici pe prezentatori, cameramani şi alţi angajaţi ai postului din orașul Guayaquil, sud-vestul Ecuadorului. 

Cu focuri de armă în fundal, transmisiunea în direct a continuat minute în şir. Imaginile cu jurnaliştii întânşi la pământ, cu armele la tâmplă au făcut înconjurul lumii. Oamenii spun că doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie ucis. 

  • Jorge Rendon, jurnalist: Când au intrat au cerut să fie lăsaţi să intre în direct. Ne insultau, dar, mulţumită lui Dumnezeu, am reuşit să ajungem într-un loc sigur. Unul dintre cameramani a fost împușcat, iar altul a fost rănit la braţ. 

Calvarul de la televiziunea din Ecuador a durat mai bine de o oră

Pe acelaşi subiect

Timp în care forţele de ordine au încercat să-i convingă atacatori să-i elibereze pe ostatici. Pentru că nu au reuşit au intervenit în forţă şi i-au arestat. 

Luarea de ostatici are loc după ce cel mai periculos infractor al Ecuadorului Adolfo Macias, alias "Fito", a evadat din închisoare în weekend. Ca urmare, preşedintele Ecuadorului, Daniel Noboa a instituit starea de urgenţă şi a ordonat poliţiei să neutralizeze cele douăzeci de carteluri de droguri din ţară. Măsura i-a înfuriat pe traficanţi. Ţara a devenit scena unor atacuri armate şi acţiuni de tip mafiot fără precedent, iar cel puțin 10 persoane au fost ucise. Traficanţii au luat ostatici zeci de oameni, printre care şi poliţişti, şi au ocupat închisorile, unde i-au luat prizonieri pe gardieni. Mai mulţi dintre ostatici au fost împuşcaţi în cap sau înjunghiaţi. 

Armata din Ecuador a fost mobilizată pe străzi. Militarilor li s-au alăturat şi localnicii în mai multe oraşe

Roberto Medina, şofer de camion: Trăim într-o frică constantă pentru că, zi de zi, când mergem la muncă, nu știm dacă ne vom mai întoarce sau dacă ne vom întoarce acasă.

Considerată o ţară relativ sigură până nu demult, de câţiva ani, Ecuador este acum la mila grupărilor criminale care vor să controleze traficul de cocaină spre Europa şi Statele Unite. Gruparea pe care o conduce "Fito", înfrăţită cu temutul cartel mexican Sinaloa, ar controla mai multe închisori din ţară, spun jurnaliştii din Ecuador, şi tot ea ar fi în spatele revoltelor care au avut loc în închisori în ultima perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Filmul luării de ostatici de la televiziunea din Ecuador. Imaginile transmise în direct sunt tulburătoare