Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum a ajuns un orăşel să le interzică influencerilor să facă poze cu peisajele de toamnă: "Situaţia a scăpat de sub control"

O mică comunitate rurală din statul american Vermont a devenit peste noapte o senzaţie online. Însă, proaspăt dobândita popularitate nu i-a încântat deloc pe localnici, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 16.09.2024 , 10:34

- Shutterstock

Orăşelul american Pomfret a devenit o senzaţie online daorită peisajului idilic de toamnă. Fapt care i-a atras imediat şi pe "vânătorii" de poze perfecte de sezon şi influenceri. Acum, mai mult de jumătate dintre mașinile care trec prin această localitate cu 900 de locuitori au plăcuțe de înmatriculare din alte state și se opresc brusc pe stradă, blocând una dintre cele două benzi. Motivul? Pentru a face o fotografie cu silozul unei ferme pe fundalul frunzelor ruginii.

Cu doar câteva afaceri – un magazin mixt, un centru de artă cu o galerie și un teatru și câteva ferme, Pomfret este, în general, un loc liniștit și modest. Dar toamna, pe măsură ce "vânătorii" de fotografii perfecte iau cu asalt colinele pitorești pentru a face fotografia perfectă, totul se schimbă.

Până recent, numărul curioşilor şi al turiştilor era încă mic, dar de când pozele cu Sleepy Hollow Farm, o proprietate privată de 115 acri situată pe un drum rustic, au început să devină virale pe rețelele sociale acum câțiva ani, localnicii spun că lucrurile au scăpat de sub control.

Articolul continuă după reclamă

O căutare rapidă pe Instagram dezvăluie mii de fotografii cu uliţa, mărginită de arțari impunători, conducând către o fermă elegantă din secolul al XVIII-lea pe Cloudland Road. Nu e de mirare că această fermă a devenit cunoscută ca unul dintre "cele mai fotografiate locuri din stat".

Pe acelaşi subiect

S-au săturat de influencerii care le-au "invadat" orăşelul

"În ultimii câțiva ani, situaţia a scăpat de sub control", se plânge Deborah Goodwin, coodonatoarea expozițiilor la Artistree Community Arts Center din Pomfret. Localnica spune că influencerii escaladează gardurile pe care sunt afişate semne cu "Acces Interzis", montează cabine sau corturi în care să se schimbe, blochează drumul îngust și lasă în urmă numai gunoaie. 

Localnicii au decis că nu mai pot accepta această situaţie. Aşa că autorităţile au luat măsuri. În 2022 au transformat temporar drumul spre populara fermă într-o stradă cu sens unic. Însă nu a fost suficient pentru a descuraja comportamentul abuziv al turiștilor. Anul următor au schimbat abordarea. Oficialii orașului au votat să închidă drumurile care duc la fermă, în perioada 23 septembrie - 15 octombrie, pentru persoanele din afara orașului, stârnind mânia turiştilor care au venit sperând că vor face fotografia perfectă de toamnă. 

Majoritatea locuitorilor din Pomfret au subliniat că nu sunt împotriva turiștilor; își doresc pur și simplu ca oamenii să trateze orașul lor natal cu respect. Mai îngrijorător decât problemele legate de proprietatea privată, au menționat câțiva, sunt problemele de siguranță pentru locuitorii de pe Cloudland Road, dar și pentru turiști înșiși.

Potrivit șerifului din comitatul Windsor, Ryan Palmer, "Acesta nu este un drum destinat pentru a avea multiple vehicule pe el. [În 2021 și 2022] au fost coloane de trafic parcate în sus și în jos pe drum, și nu puteai trece cu autoutilitarele de pompieri sau cu o ambulanță. A fost copleșitor pentru infrastructura din zonă."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Cum a ajuns un orăşel să le interzică influencerilor să facă poze cu peisajele de toamnă: "Situaţia a scăpat de sub control"