Antena Meniu Search
x

Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea comunei Nova Basan. Mama sa nu și-a putut stăpâni lacrimile

Săptămâna trecută, soldații ucraineni au eliberat peste 30 de localităţi din regiunea Kievului. Victoria însă e amară. Ruşii au lăsat în urmă ruine şi moarte. Există, însă, și povești cu un final fericit, cu familii reîntregite, copleșite de bucuria revederii. 

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:21

Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea comunei Nova Basan. Mama sa nu și-a putut stăpâni lacrimile
Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea comunei Nova Basan. Mama sa nu și-a putut stăpâni lacrimile - Twitter

Un soldat ucrainean și-a revăzut părinții, care au supraviețuit o lună sub ocupația rusă. Dmytro Stretovych lucra în cadrul Centrului pentru Libertăți Civile din Ucraina, însă s-a înrolat odată cu începerea războiului. 

Părinții săi locuiesc în Nova Basan, o comună care, până de curând a fost sub ocupație rusă. Însă, forțele ucrainene au recucerit teritoriul, iar oamenii răsuflă acum ușurați. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Revederea lui Dmytro Stretovych cu părinții săi este emoționantă. Cei doi bătrâni îl strâng în brațe, iar mama sa nu-și poate stăpâni lacrimile, mulțumindu-le celorlalți soldați pentru sacrificiu. 

Nu toți, însă, au parte de astfel de momente fericite. În Bucha, supraviețuitorii își caută acum rudele și prietenii uciși în gropile comune. Trupele ucrainene au găsit zeci de cadavre, unele cu mâinile legate și semne de tortură, după ce au preluat controlul asupra zonelor din jurul capitalei.

Jurnaliștii de la Associated Press au văzut duminică cadavrele a cel puțin nouă persoane, îmbrăcate în civil, care păreau să fi fost ucise de la mică distanță. Cel puțin doi aveau mâinile legate la spate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum a fost întâmpinat un soldat ucrainean după eliberarea comunei Nova Basan. Mama sa nu și-a putut stăpâni lacrimile