Antena Meniu Search
x

Video Cum prezintă rușii la TV dezastrul din Mariupol: "Scene triste, bineînțeles... naționaliștii ucraineni nu lasă nicio piatră neîntoarsă"

Pervîi Kanal, cel mai urmărit canal TV din Rusia, a difuzat imagini înfiorătoare cu orașul Mariupol. Înregistrarea, realizată cu drona, de la înălțime, arată distrugeri nemaivăzute în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Autorii dezastrului umanitar, susțin cei de la Pervîi Kanal, sunt "naționaliștii ucraineni".

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 16:30

Mariupol după bombardamente
Cum prezintă rușii la TV dezastrul umanitar din Mariupol: "Scene triste, bineînțeles... naționaliștii ucraineni nu lasă nicio piatră neîntoarsă" - Maria Iliușin via Twitter

Maria Iliușin, o jurnalistă rusă colaboratoarea a CNN, a redistribuit pe Twitter imaginile difuzate de Pervîi Kanal, notând și cuvintele prezentatoarei: "Scene triste, bineînțeles... naționaliștii ucraineni se retrag încercând să nu lase nicio piatră neîntoarsă".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De altfel, tema "naționaliștilor ucraineni" este una constantă în mesajele oficialilor ruși de la cel mai înalt nivel, care folosesc faptul că Mariupol e apărat de Regimentul Azov - regiment acuzat că are membri cu simpatii neonaziste. De altfel, în 2018, Congresul Statelor Unite a blocat ajutoarele militare pentru batalionul Azov din cauza simpatiilor cu ideologia de extremă dreapta. Inițial o miliție formată din voluntari, pe 5 mai 2014, Regimentul Azov a fost încorporat în Garda Națională pe 12 noiembrie 2014 și este în prezent sub autoritatea Ministerului de Interne.

Iadul din Mariupol. Oamenii strâng apa de ploaie și vânează porumbei, pentru a supraviețui

Pe acelaşi subiect

Mariupol rezistă de săptămâni întregi asediului necruțător al rușilor. Armata lui Vladimir Putin nu permite evacuarea civililor, în timp ce președintele ucrainean susține că 100.000 de oameni sunt încă blocați "condiții inumane". Nu au căldură, energie electrică și nici hrană. Ca să poate supraviețui, locuitorii strâng apa de ploaie și vânează porumbei.

Sute de mii de locuitori au părăsit deja zona pe unul dintre puținele coridoare umanitare pe care armata lui Vladimir Putin le-a permis, dar în oraș au mai rămas alte zeci de mii de civili, care sunt dispuși să reziste până la final. 

Lipsa căldurii, a energiei electrice, a apei potabile sau a alimentelor sunt principalele probleme cu care se confruntă zecile de mii de locuitori, într-un oraș în care niciun singur convoi de ajutor umanitar nu a intrat de zile întregi.

"Rusia nu deschide coridoare umanitare, nu permite intrarea convoaielor în oraș și acum vedem obiectivul real al rușilor: să fie foamete în oraș, pentru a le consolida poziția în negocieri. Dar noi nu ne predăm și nu ne vom da bătuți", avertizează parlamentarul ucrainean Dmytro Gurin.

Politicianul spune că vânătoarea de porumbei sau colectarea apei de ploaie au devenit deja o rutină în oraș, situația fiind una disperată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cum prezintă rușii la TV dezastrul din Mariupol: "Scene triste, bineînțeles... naționaliștii ucraineni nu lasă nicio piatră neîntoarsă"