Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Strâng apa de ploaie și vânează porumbei, pentru a supraviețui. Zeci de mii de oameni, blocați în "iadul" din Mariupol

Mariupol rezistă de săptămâni întregi asediului necruțător al rușilor. Armata lui Vladimir Putin nu permite evacuarea civililor, în timp ce președintele ucrainean susține că 100.000 de oameni sunt încă blocați "condiții inumane". Nu au căldură, energie electrică și nici hrană. Ca să poate supraviețui, locuitorii strâng apa de ploaie și vânează porumbei.

De Veronica Micu la 23.03.2022, 12:32
Strâng apa de ploaie și vânează porumbei, pentru a supraviețui. Zeci de mii de oameni, blocați în "iadul" din Mariupol
Strâng apa de ploaie și vânează porumbei, pentru a supraviețui. Zeci de mii de oameni, blocați în "iadul" din Mariupol - Profimedia

"În alte părți ale Ucrainei fluxul de ajutoare se îmbunătățește, dar în Mariupol, sute de mii de oameni sunt încă acolo fără electricitate sau apă", a declarat Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale a Crucii Roșii.

Aflat la vama Siret, granița României cu Ucraina, Rocca spune că armata rusă nu permite evacuarea civililor sau intrarea ajutoarelor umanitare în Mariupol. 

Potrivit publicației El Espanol, bombardamentele constante și lipsa aprovizionării cu alimente vor fi principala strategie a rușilor pentru a cuceri orașul-port.

Sute de mii de locuitori au părăsit deja zona pe unul dintre puținele coridoare umanitare pe care armata lui Vladimir Putin le-a permis, dar în oraș au mai rămas alte zeci de mii de civili, care sunt dispuși să reziste până la final. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov este sigur că rezistența de la Mariupol "salvează" alte orașe precum Dnipro, Kiev sau Odessa. "Eroii din Mariupol joacă un rol foarte important în distrugerea planurilor inamicului și îmbunătățirea apărării noastre", a declarat ministrul.

Oamenii din Mariupol vânează porumbei și strâng apa de ploaie, ca să poată supraviețui

Lipsa căldurii, a energiei electrice, a apei potabile sau a alimentelor sunt principalele probleme cu care se confruntă zecile de mii de locuitori, într-un oraș în care niciun singur convoi de ajutor umanitar nu a intrat de zile întregi.

"Rusia nu deschide coridoare umanitare, nu permite intrarea convoaielor în oraș și acum vedem obiectivul real al rușilor: să fie foamete în oraș, pentru a le consolida poziția în negocieri. Dar noi nu ne predăm și nu ne vom da bătuți", avertizeaz parlamentarul ucrainean Dmytro Gurin.

Politicianul spune că vânătoarea de porumbei sau colectarea apei de ploaie au devenit deja o rutină în oraș, situația fiind una disperată.

Zelenski: Aproximativ 100.000 de persoane sunt încă blocate în "iadul" de la Mariupol

Președintele Volodimir Zelenski susține că aproximativ un sfert din populație - sau 100.000 de persoane - sunt încă blocate în "condiții inumane".

Potrivit BBC News, de săptămâni întregi, orașul este bombardat aproape fără discriminare. Un raport al Human Rights Watch publicat luni a descris orașul ca fiind un "peisaj infernal înghețat, plin de cadavre și clădiri distruse". Zelenski a descris oroarea îndurată de locuitorii orașului în discursul său de la miezul nopții: "Fără mâncare. Fără apă. Fără medicamente. Sub bombardamente constante, sub bombardamente constante".

Noi imagini din satelit ale firmei Maxar Technologies arată amploarea pagubelor din ultima zi.

De asemenea, Zelenski a declarat că oficialii ucraineni și aliații fac tot posibilul pentru a aduce ajutoare în oraș și pentru a evacua mai mulți civili, a spus el. Marți, aproximativ 7.000 de persoane au reușit să scape din oraș. Dar cei care au fugit au fost atacați și de-a lungul coridoarelor umanitare negociate, a spus președintele. Marți, un convoi umanitar a fost capturat de trupele rusești, a afirmat el, precizând că au fost luați prizonieri lucrători ai serviciilor de urgență de stat și șoferi de autobuz.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Strâng apa de ploaie și vânează porumbei, pentru a supraviețui. Zeci de mii de oameni, blocați în "iadul" din Mariupol