Antena Meniu Search
x

Cum reacționează oamenii când văd o femeie agresată într-un lift

Aţi interveni dacă vedeţi că o femeie este agresată într-un lift? Doi actori joacă rolurile de iubiţi într-un lift, iar la un moment dat bărbatul o abuzează pe femeie

Vezi și

Aţi interveni dacă vedeţi că o femeie este agresată într-un lift? Doi actori joacă rolurile de iubiţi într-un lift iar la un moment dat bărbatul o abuzează pe femeie

54 de oameni au fost martorii agresiuni. Câţi dintre ei au şi reacţionat, aflaţi chiar acum. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Scena se petrece într-un lift. O ceartă banală degenerează în acte de violenţă. Cel puţin asta cred martorii. Este în realitate un experiment menit să arate modul în care reacţionează oamenii în faţa unor asemenea scene.

Rezultatele nu sunt cele aşteptate. Martorii presupusei agresiuni ori stau neăsători, ori se întorc cu spatele.

Unii nu doar că sunt teribil de nepăsători, dar se arată chiar deranjaţi de incident. O doamnă îl roagă pe agresor să se oprească până coboară ea din lift.

Din 54 de persoane care au fost martorele agresiunii, o singură femeie a sărit în apărarea tinerei.

În Suedia, abuzurile domestice reprezintă o problemă gravă. Un studiu publicat de Agenţia Europeană pentru drepturile omului arată că 81 la sută dintre femeile de acolo au fost agresate cel puţin o dată după vârsta de 15 ani. În România, procentul nu depăşeşte 18%. Dar. autorităţile spun că în cele mai multe cazuri, la noi în ţară, persoanele abuzate nu depun plângere. Prin urmare, statistica este cel mai probabil departe de adevăr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Cum reacționează oamenii când văd o femeie agresată într-un lift