Antena Meniu Search
x

Cutiile negre şi cele zece cadavre, recuperate de la locul prăbuşirii avionului în care se afla Prigojin. Următorul pas în ancheta ruşilor

Anchetatorii ruşi spun că au recuperat cele 10 cadavre şi cutiile negre ale avionului care s-a prăbuşit miercuri seară şi care l-ar fi avut la bord pe şeful Wagner, Evgheni Prigojin, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 22:41

Anchetatorii au precizat că vor face teste ADN asupra victimelor pentru a le confirma identitatea.

"Comitetul rus de anchetă continuă să investigheze cazul penal al accidentului aviatic din regiunea Tver", a declarat Comitetul într-un comunicat postat vineri pe Telegram. Înregistrările de zbor şi alte materiale sunt în curs de procesare şi au fost predate pentru examinare criminalistică.

"În timpul investigaţiei au fost recuperate înregistratoarele de zbor. O examinare detaliată a locului accidentului continuă. În acest moment, sunt ridicate şi predate pentru examinare medico-legală obiecte şi documente relevante pentru stabilirea tuturor circumstanţelor accidentului aviatic", a menţionează Comitetul rus de anchetă.

Avionul privat al lui Evgheni Prigojin a dispărut de pe radare după o jumătate de oră de la decolare

Pe acelaşi subiect

Comitetul mai spune că sunt analizate în detaliu toate scenariile posibile pentru a găsi cauza incidentului.

Avionul privat al lui Evgheni Prigojin a decolat de pe aeroportul Șeremetievo-Moscova spre Sankt Petersburg şi a dispărut de pe radare după o jumătate de oră, la 300 de kilometri distanţă de capitală. Mai multe imagini postate pe rețelele sociale arată momentul în care avionul se prăbuşeşte, cuprins de flăcări. Înainte să cadă aeronava, martorii au auzit două zgomote puternice şi au văzut o explozie în aer. 

Ultimele zile ale lui Prigojin. Şeful Grupării Paramilitare Wagner a făcut un tur al imperiului său de afaceri

Într-un amplu articol publicat de The Wall Street Journal (WSJ), jurnaliştii americani relatează că Evgheni Prigojin și-a petrecut ultimele zile planificându-şi viitorul. Şeful Grupării Paramilitare Wagner a făcut un tur al imperiului său de afaceri, disperat să arate că încă deține controlul şi anunţa că are "nevoie de mai mult aur".

Vinerea trecută, avionul său privat a aterizat în capitala Republicii Centrafricane, cu misiunea de a salva unul dintre primii clienţi ai Grupării Wagner. Imperiul său din Africa ajunsese să includă aproximativ 5.000 de oameni dislocați pe tot continentul.

În palatul prezidențial din capitala Bangui, Prigojin i-a spus președintelui Faustin-Archange Touadera că revolta din iunie nu-l va opri să aducă noi luptători și investiții partenerilor din Africa Centrală, potrivit unor surse anonime citate de WSJ. La scurt timp după aceea, un elicopter Wagner a aterizat în apropiere transportând cinci comandanți ai Forțelor de Sprijin Rapid din Sudan, o altă grupare paramilitară care se bazează pe Gruparea Wagner pentru a lupta cu guvernul țării lor.

Delegația a călătorit din Darfur la Bangui cu un cadou pentru Prigojin, care le-a furnizat rachete sol-aer: lingouri de aur din minele din vestul Sudanului pentru controlul cărora au luptat mercenarii săi. În timp ce primea aurul în lăzi de lemn din mina Songo din Darfur, Prigojin a spus că are nevoie de mai mult. "Am nevoie de mai mult aur", a spus Prigojin, potrivit unui oficial sudanez care are informaţii despre întâlnire.

De cealaltă parte a Saharei, rivalii lui Prigojin din Ministerul rus al Apărării transmiteau un mesaj concurent clienților Wagner din Libia. Kremlinul prelua oficial controlul asupra unei rețele vaste de afaceri ale cărei ambiții au devenit prea mari pentru confortul președintelui Vladimir Putin, explică WSJ.

Prigojin a zburat înapoi în Rusia cam în aceeași perioadă, făcând escală în Mali și traversând spațiul aerian al unor state cliente Wagner pe care nu le voia ajunse sub controlul Kremlinului. Era de fapt un turneu de adio pe care șeful grupării paramilitare, în vârstă de 62 de ani, nu și-a dat seama că îl face.

Când avionul Embraer Legacy 600 care îi transporta pe Prigojin și pe cei mai înalți locotenenți ai săi s-a prăbuşit miercuri la doar 60 de km de una dintre reședințele lui Putin a întrerupt o competiţie internațională care se desfășura în secret de două luni timp în care atât Kremlinul, cât şi Prigojin şi-au disputat influența în țările care au apelat la serviciile mercenarilor Wagner.

De ani de zile, Prigojin trăia din ce în ce mai mult pe fugă, folosind peruci pentru a uzurpa identitatea unor ofițeri militari arabi şi alimentându-şi avionul într-un număr tot mai mic de aeroporturi care-i dădeau permisiunea de a ateriza, menţionează WSJ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cutiile negre şi cele zece cadavre, recuperate de la locul prăbuşirii avionului în care se afla Prigojin. Următorul pas în ancheta ruşilor