Antena Meniu Search
x

Kremlin: Putin nu a ordonat uciderea lui Evgheni Prigojin. E o minciună curată

Moartea lui Evgheni Prigojin. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că acuzațiile că Vladimir Putin a ordonat uciderea lui Evgheni Prigojin sunt o "minciună curată".

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 17:07

Kremlin: Putin nu a ordonat uciderea lui Evgheni Prigojin. E o minciună curată
Vladimir Putin - Profimedia

Au existat "multe speculații" cu privire la prăbușirea avionului și la "moartea tragică" a pasagerilor de la bord, a declarat Dmitri Peskov la o conferinţă cu jurnaliştii. "În Occident, desigur, această speculație vine dintr-un anumit unghi. Totul este o minciună curată. Desigur, atunci când vorbim despre această problemă ar trebui să ne ghidăm doar după fapte. Nu avem multe fapte în acest moment, faptele trebuie clarificate în timpul anchetei oficiale care se desfășoară acum", a declarat Peskov.

Kremlin: Imposibil de spus dacă Putin va participa la înmormântarea lui Prigojin

Peskov a refuzat să spună dacă Moscova are confirmarea că Evgheni Prigojin se afla cu siguranță la bordul avionului doborât. În schimb, el a reiterat că rezultatele anchetei vor fi publicate imediat ce vor fi gata pentru public. Peskov a mai spus că este imposibil de spus dacă Vladmir Putin va participa la înmormântarea lui Prigojin, deoarece președintele are "un program foarte plin".

Rusia îl critică pe Biden pentru remarci despre prăbuşirea avionului lui Evgheni Prigojin

Pe acelaşi subiect

Rusia l-a criticat vineri pe preşedintele Statelor Unite Joe Biden după ce acesta a declarat că nu este surprins că şeful mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin a fost ucis. Un oficial rus a avertizat că nu este potrivit pentru Washington să facă astfel de remarci.

Miercuri, Biden a spus că nu era surprins după informaţiile despre moartea lui Prigojin, adăugând că în Rusia nu se întâmplă multe lucruri fără ca în spatele lor să nu se afle preşedintele Vladimir Putin. "Nu sunt surprins", a spus Biden. "Nu se întâmplă mare lucru în Rusia fără ca Putin să nu fie în spate, dar nu ştiu suficient pentru a da răspunsul", a adăugat el.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că remarcile ilustrează dispreţul Washingtonului faţă de diplomaţie. "Cu toate acestea, în opinia mea, nu este cazul ca preşedintele SUA să vorbească despre astfel de evenimente tragice", a adăugat Riabkov, citat de agenţia de presă de stat TASS, preluată de Reuters.

Putin a spus despre fostul său aliat că a fost un om de afaceri talentat, dar care a făcut multe greşeli

Vladimir Putin a făcut joi primele declaraţii după moartea şefului mercenarilor ruşi, Evgheni Prigojin. Într-un mesaj de condoleanţe inedit, transmis familiei, Putin spune despre fostul său aliat că a fost un om de afaceri talentat, dar care a avut un destin dificil şi a făcut multe greşeli. Putin nu a confirmat însă că Prigojin a fost identificat oficial ca fiind printre cei morți.

Analiştii cred că mesajul de condoleanţe este mai mult unul de avertizare pentru cei care îndrăznesc să i se opună liderului de la Kremlin. Prigojin şi doi dintre adjuncţii săi sunt presupuţi morţi după ce avionul lor s-a prăbuşit în mod suspect la 300 de kilometri de Moscova, chiar în momentul în care se împlineau două luni de la revolta trupelor Wagner.  

Mercenarii ruşi cred că avionul în care erau liderii lor a fost doborât. Pentagonul spune că nu crede că aparatul de zbor ar fi fost lovit de o rachetă, însă alţi doi oficiali americani au declarat sub protecţia anonimatului că nu este exclus ca o bombă să fi fost plasată la bord

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Kremlin: Putin nu a ordonat uciderea lui Evgheni Prigojin. E o minciună curată