Antena Meniu Search
x

Cutremurul din Croația, urmat de replici care au scos oamenii din case în ciuda restricțiilor anticoronavirus

Un cutremur puternic, de 5,5 grade pe scara Richter, a zguduit Croația, duminică, și a fost urmat de numeroase replici care au scos oamenii din case în ciuda restricțiilor anticoronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.03.2020, 16:36

Replicile care au urmat cutremurului i-au scos pe oameni din case
Cutremurul din Croația s-a soldat cu cel puțin 27 de răniți și cu pagube uriașe - Inder.hr
  • Cutremurul din Croația, urmat de replici care au scos oamenii din case în ciuda restricțiilor anticoronavirus
  • Cutremurul din Croația s-a soldat cu cel puțin 27 de răniți

Un cutremur puternic, de 5,5 grade pe scara Richter, a zguduit Croația, duminică, și a fost urmat de numeroase replici care au scos oamenii din case în ciuda restricțiilor anticoronavirus.

Croația a luat o serie de măsuri importante pentru combaterea coronavirusului, măsuri asemănătoare celor luate în România, însă mulți locuitori nu au mai ținut cont de ele și și-au părăsit locuințele în ultimele ore, după ce cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter, de duminică, a fost urmat de mai multe replici semnificative.

Conform AP News, mulți locuitori din Zagreb, capitala Croației, s-au refugiat în parcuri, de teama mișcărilor telurice, deși acestea, oficial, sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, mai mulți răniți au primit îngrijiri medicale în afara spitalelor deja supraaglomerate de pacienți infectați cu coronavirus.

Cutremurul din Croația s-a soldat cu cel puțin 27 de răniți și cu pagube materiale uriașe, una dintre cele mai afectate clădiri fiind Catedrala din Zagreb.

Dubla criză cu care se confruntă autoritățile din Zagreb a născut și o criză politică între primarul Milan Bandic și premierul Andrej Plenkovic acuzați că au transmis mesaje diferite către populație și au creat și mai multă panică.

Până acum, Croația a raportat 306 infectări cu coronavirus, un pacient pierzându-și viața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cutremurul din Croația, urmat de replici care au scos oamenii din case în ciuda restricțiilor anticoronavirus