Meniu
Search
x

Video Cutremur cu magnitudinea 5,4 în Iran. Zeci de persoane au fost rănite și sute de case distruse, în sud-vestul țării

Un cutremur de magnitudinea 5,4 a avut loc în sud-vestul Iranului în noaptea de miercuri spre joi, potrivit Institutului american de geofizică USGA - soldat cu zeci de răniţi şi pagube materiale importante, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna.

De Iulia Iancu la 18.02.2021, 14:44
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cutremurul a avut loc la ora locală 22.05 (20.35, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, în apropiere de oraşul Sisakht, într-o regiune muntoasă, potrivit USGS.

Seismul s-a soldat cu ”32 de răniţi, între care doi grav” şi a ”cauzat multe pagube unor clădiri, infrastructuri şi case locuite”, potrivit Irna.

Potrivit unui bilanţ iniţial, ”78 de sate au fost grav afectate, iar sute de case au fost complet distruse. Amploarea cutremurului a fost atât de mare, încât oamenii nu s-au mai întors în case” pe timpul nopţii, de frica unor replici, potrivit aceleiaşi surse.

Agenţia seismologică iraniană a măsurat o magnitudine de 5,6, scrie News.ro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremur cu magnitudinea 5,4 în Iran. Zeci de persoane au fost rănite și sute de case distruse, în sud-vestul țării