Meniu LIVE
Search
x

Video Un puternic cutremur cu magnitudinea 7.1 pe Richter a lovit nord-estul Japoniei, în apropierea centralei nucleare de la Fukushima

Un cutremur puternic cu o magnitudine de 7,1 pe Richter a lovit sâmbătă nord-estul Japoniei, scuturând clădirile din Tokyo.

De Larisa Andreescu la 13.02.2021, 17:49
  • Peste 800.000 de locuinţe au fost afectate în urma întreruperilor de curent.
  • Guvernul a înfiinţat un grup operativ de urgenţă pentru a evalua situaţia. 

Cutremurul a avut loc la ora 23:08 (16.07, ora locală a României), în zona Namie, în nord-estul Japoniei. Seismul a fost simţit puternic în oraşul Tokyo, anunţă agenţia de presă Kyodo. Nu au fost raportate nereguli la instalația nucleară de la Tokaimura, a declarat radiodifuzorul public NHK.

Cutremur puternic în Japonia

Peste 800.000 de locuinţe au fost afectate în urma întreruperilor de curent. Guvernul a înfiinţat un grup operativ de urgenţă pentru a evalua situaţia. 

Seismul a avut loc la Fukushima cu doar câteva săptămâni înainte de aniversarea de 10 ani a cutremurului din 11 martie 2011, care a devastat nord-estul Japoniei și a declanșat un tsunami masiv care a dus la cea mai gravă criză nucleară din lume într-un sfert de secol. Atunci şi-au pierdut viaţa 19.000 de oameni. Epicentrul a fost la o adâncime de 60 km (36 mile), pe teritoriul prefecturii Fukushima, a declarat agenția meteorologică japoneză, potrivit Daily Mail.

Până în prezent nu au fost declarate pagube majore și nu a fost emis niciun avertisment de tsunami. În plus nu au fost raportate anomalii imediate la centrala nucleară din Fukushima.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, una dintre cele mai active zone seismice din lume. Japonia reprezintă aproximativ 20% din cutremurele mondiale de magnitudine 6 sau mai mare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un puternic cutremur cu magnitudinea 7.1 pe Richter a lovit nord-estul Japoniei, în apropierea centralei nucleare de la Fukushima