Meniu
Search
x

Video Cutremur de 7.6 pe Richter în Papua Noua Guinee, pe "Inelul de Foc" al Oceanului Pacific

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 a lovit duminică estul Papua Noua Guinee, provocând moartea a cel puțin patru persoane, rănirea altora și deteriorarea proprietăților și a infrastructurii esențiale, relatează Reuters.

De Redactia Observator la 11.09.2022, 16:55

Cutremurul s-a produs la aproximativ 67 km est de Kainantu și la 80 km nord-vest de Lae, în estul regiunii PNG, în jurul orei locale 9:45 (2345 GMT sâmbătă), dar a fost resimțit la aproximativ 500 km distanță, în capitala Port Moresby.

Amploarea totală a pagubelor nu a fost imediat clară. Cutremurele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, care se află pe "Inelul de Foc" al Oceanului Pacific, un punct fierbinte pentru activitatea seismică din cauza fricțiunii dintre plăcile tectonice.

Pe acelaşi subiect

Cel puțin 4 morți, după cutremrul din Papua Noua Guinee

În timp ce guvernul nu a oferit un bilanț al victimelor, Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) în Asia și Pacific a declarat că au fost raportate cel puțin 4 morți și patru răniți.

O persoană a murit într-o alunecare de teren în Rai Coast, Madang, iar alte trei au fost îngropate în Wau, Morobe, a precizat echipa OCHA de gestionare a dezastrelor din PNG într-un raport postat pe Twitter.

Rețeaua electrică regională, cablurile de internet și autostrada regională au fost avariate, dar aeroportul este operațional, a precizat aceasta. Unii dintre răniți au fost transportați pe calea aerului pentru tratament imediat.

Locuitorii din Papua Noua Guinee au împărtășit pe rețelele de socializare imagini și videoclipuri cu drumuri, clădiri și mașini avariate și articole căzute de pe rafturile supermarketurilor.

Raportul ONU a precizat că oamenii au fost răniți de structuri sau resturi care au căzut, iar unele centre de sănătate, case, drumuri rurale și autostrăzi au fost avariate.

Avarii la rețeaua de electricitate, după seismul puternic

Infrastructura electrică a fost avariată în zonele afectate, provocând o întrerupere a curentului electric în Eastern Highlands.

Furnizorul de comunicații PNG DataCo, susținut de stat, a raportat, de asemenea, un impact asupra rețelei sale de cabluri submarine, ceea ce a dus la întreruperi pe scară largă.

Sistemul american de alertă de tsunami a emis o alertă după cutremur, dar ulterior a declarat că pericolul a trecut. Nu a existat nicio amenințare imediată pentru Australia, a declarat Biroul local de Meteorologie.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea 7,5 a zguduit munții îndepărtați din Papua Noua Guinee, ucigând peste 100 de persoane și deteriorând mii de case.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremur de 7.6 pe Richter în Papua Noua Guinee, pe "Inelul de Foc" al Oceanului Pacific