Antena Meniu Search
x

Cutremur de 7,5 în Indonezia, în Insula Sulawesi. A fost emisă alertă de tsunami

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe Scara Richter s-a produs în Indonezia, în Insula Sulawesi. Autorităţile locale au emis o alertă de tsunami, avertizând populaţia asupra riscului formării de valuri uriaşe.

Harta USGS cu locul unde s-a produs cutremurul din Indonezia
Un cutremur de 7,5 pe Scara Richter s-a produs în Indonezia, în Insula Sulawesi - USGS

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe Scara Richter s-a produs în Indonezia, în Insula Sulawesi. Autorităţile locale au emis o alertă de tsunami, avertizând populaţia asupra riscului formării de valuri uriaşe.

Potrivit USGS, institutul seismologic american, cutremurul din Indonezia s-a produs în nordul Insulei Sulawesi, la 78 de kilometri de oraşul Palu. Seismul, de 7,5 magnitudine, a avut epicentrul la adâncimea de doar 10 kilometri.

Mişcarea telurică a fost înregistrată la ora locală 10.02. După doar 12 minute a urmat şi o replică puternică, de 5,8 pe Scara Richter, tot la adâncimea de 10 kilometri.

Guvernul Indoneziei a lansat la scurt timp o alertă de tsunami.

De asemenea, înaintea producerii cutremurului major, s-au înregistrat alte seisme, cel mai mare de 6,1 pe Richer, soldat cu 1 mort şi 10 răniţi. Indonezia, de altfel, a fost lovită în acest an de numeroase cutremure mortale. Cele mai distrugătoare s-au produs în Insula Lombok. Un bilanţ realizat la finalul lui august arăta că 555 de oameni au murit în seria de cutremure din Indonezia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cutremur de 7,5 în Indonezia, în Insula Sulawesi. A fost emisă alertă de tsunami