Antena Meniu Search
x

"Dacă adormeam, nu ne-am mai fi trezit niciodată". O tânără româncă și cei patru nepoți ai ei, intoxicați cu monoxid de carbon într-o casă din Italia

Otilia, o tânără în vârstă de 28 de ani, și cei patru nepoți ai ei, toți români, au ajuns de urgență la spital, luni seară, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, într-un apartament din Carpi, o comună din provincia Modena, Italia. 

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 10:19

"Dacă adormeam, nu ne-am mai fi trezit niciodată". O tânâră româncă și cei patru nepoți ai ei, intoxicați cu monoxid de carbon într-o casă din Italia - ilrestodelcarlino.it

"Suntem cu toții bine, chiar dacă încă în stare de șoc. Dacă am fi adormit, nu ne-am mai fi trezit niciodată". Sunt cuvintele Otiliei, o tânără româncă de 28 de ani care, împreună cu cei patru nepoți ai săi, dintre care doi minori, a fost dusă luni seară la camera de urgență a spitalului Ramazzini, în urma intoxicației cu monoxid de carbon. Ea și cei mai mici dintre nepoți, au fost apoi transportați la spitalul Fidenza, pentru a urma un tratament în camera hiperbară.

Nu au făcut revizia la timp, din cauza prețurilor crescute

Tânără de 28 de ani locuiește cu sora și nepoții ei, într-o clădire din via Carlo Marx. Luni seara, prima care a dat semne de stare generală de rău a fost chiar nepoata de 16 ani. A avut o durere de cap, tahicardie și era pe cale să leșine. Otilia a sunat imediat la ambulanță. Între timp, au început să se simtă rău și tânăra de 28 de ani, dar și ceilalți nepoți (băieți cu vârste de 11, 20 și 21 de ani).

În scurt timp, la apartamentul românilor au ajuns medicii de pe ambulanță, dar și un echipaj de pompieri, care a detectat în locuință o cantitate uriașă de monoxid de carbon. "Au mers imediat la centrala pe care o avem în bucatarie, apoi au evacuat apartamentul. Scurgerea a venit de acolo. Revizia trebuia făcută acum trei luni, dar, din păcate, este o perioada de criză economică, iar între creșterile masive de preț, facturi și credite ipotecare, sunt multe cheltuieli cu care trebuie să le faci. Așa că am dat prioritate altor situații de urgență, având încredere că în doar câteva luni nu vor schimba lucrurile. Doar că, acum, gândul la ce s-ar fi putut întâmpla dacă am fi adormit încă îmi dă fiori reci pe șira spinării", mărturisește Otilia, potrivit publicației Il Resto del Carlino.

Doi dintre cei patru nepoți, de 20 și 21 de ani, au fost externați la scurt timp după ce au ajuns la spital, întrucât erau asimptomatici, în timp ce Otilia împreună cu nepoata de 16 ani și nepoțelul de 11 ani au fost duși la Fidenza. Marți dimineață, au fost și ei externați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Dacă adormeam, nu ne-am mai fi trezit niciodată". O tânără româncă și cei patru nepoți ai ei, intoxicați cu monoxid de carbon într-o casă din Italia