Antena Meniu Search
x

Dănuț, un tânăr român din Belgia, a murit după ce tavanul unei clădiri s-a prăbușit peste el. Alți trei români sunt grav răniți

Sfârșit teribil pentru un tânăr din Satu Mare stabilit în Belgia. Miercuri dimineață, tavanul unei clădiri aflate în renovare s-a prăbușit peste Dănuț C. și colegii săi, în Saint-Gilles din Bruxelles, iar tânărul a murit pe loc. Alți trei bărbați, prinși și ei sub dărâmături, au ajuns în stare gravă la spital.

de Redactia Observator

la 15.12.2021, 23:57

Potrivit presei din Belgia, miercuri dimineață, în jurul orei 7:45, o parte a tavanului de la primul etaj al clădirii care se afla în renovare s-a prăbușit dintr-un motiv necunoscut peste șase muncitori. Doar doi au reușit să iasă de acolo pe picioarele lor, în timp ce Dănuț și trei dintre colegii lui au rămas prinși sub dărâmături. Pentru Dănuț, accidentul de muncă a fost fatal.

Clădirea, o casă cu două etaje, era în curs de renovare când tavanul de la primul etaj s-a prăbușit peste muncitori.

„Când am ajuns acolo, doi muncitori au reușit să iasă în siguranță”, a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor, Walter Derieuw, potrivit rtl.be. „Sunt nevătămați. Alți patru erau sub dărâmături. Trei dintre ei, grav răniți, au fost transportați la spital, iar al patrulea, din păcate, a murit”, a mai spus acesta.

Potrivit bx1.be, care citează surse sindicale din domeniul construcțiilor, victimele sunt muncitori români. Dănuț, tânărul care a murit strivit de tavanul prăbușit, era din Valea Seacă, potrivit informațiilor PresaSM.

La acțiunea de salvare, pompierii au adus inclusiv câini special antrenați pentru a căuta printre dărâmături. „Cu ochiul liber nu este întotdeauna posibil să găsim toate victimele”, explică Marc Bogaert, pompier din Gent. „Câinii îndeplinesc perfect această misiune”, a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Dănuț, un tânăr român din Belgia, a murit după ce tavanul unei clădiri s-a prăbușit peste el. Alți trei români sunt grav răniți