Meniu LIVE
Search
x

Dariana, românca ucisă pe trecere, în Belgia, a fost găsită la 10 de metri de locul accidentului

Durere şi revoltă după moartea unei românce în Belgia! Drumul Darianei a fost curmat brutal de un şofer neatent. Tânăra de 30 de ani se ducea la muncă atunci când a fost lovită pe trecerea de pietoni.

De Redactia Observator la 03.04.2019, 08:18
Vezi și

Durere şi revoltă după moartea unei românce în Belgia! Drumul Darianei a fost curmat brutal de un şofer neatent. Tânăra de 30 de ani se ducea la muncă atunci când a fost lovită pe trecerea de pietoni. Şoferul este un tânăr de 19 ani, începător şi cu permisul expirat. Susţine că zebra nu era semnalizată cu panouri. Sute de belgieni cer acum autorităţilor să ia măsuri. 

Dary, cum îi spuneau prietenii, a absolvit artele în Satu Mare şi s-a mutat în Belgia unde încerca să îşi clădească un viitor. Avea un job şi un iubit.

Duminică dimineaţa, nimic nu prevestea tragedia. Tânăra a plecat pe jos spre locul muncă. Tocmai ieşise dintr-un parc şi traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, atunci când a fost izbită în plin de o maşină. A fost aruncată la 10 de metri distanţă şi nu a avut nicio şansă de supravieţuire. Şoferul, un începător, susţine că nu a văzut-o din cauza maşinilor din faţă şi pentru că trecerea de pietoni nu este semnalizată de indicatoare.

Revoltaţi, localnicii cer autorităţilor locale să ia măsuri.

JACQUES VAN NECK, preşedintele Comitelului local: Este cu adevărat un eveniment inacceptabil! Este o şcoală chiar după colţ şi sunt copii care traversează pe aici zilnic. Nu se poate ca şi ei să aibă această soartă, nu putem accepta ca şi un copil să fie izbit de acest copac!

În vârstă de 19 ani, şoferul a fost arestat şi eliberat în câteva ore. Nu băuse şi nu consumase droguri. Urcase, spune el, la volan pentru a împiedica un prieten sub influenţa alcoolului să provoace o tragedie. Avea un permis de conducere provizoriu si, conform legii belgiene, nu avea voie sa urce la volan fără un adult în dreapta. Ba mai mult, şi carnetul lui era expirat de 15 zile. Peste 100 de belgieni au participat ieri la un priveghi şi au semnat o petiţie pentru ca moartea tinerei să nu fie în zadar. Primăria a promis că va instala panouri de avertizare şi limitatoare de vizite pentru ca astfel de accidente să nu se mai producă.

”Trebuie să lucrăm împreună, să creştem siguranţa în trafic. Este o problemă care ne priveşte pe noi toţi. Mă refer, evident, la infrastructură, amenajările care trebuiesc făcute dar fiecare cetăţean în parte trebuie să fie conştient că trebuie să respecte regulile de circulaţie”, spune un localnic.

Familia şi prietenii Darianei sunt distruşi de durere. Fac demersuri pentru a o aduce pe tânără acasă şi a o înmormânta în oraşul natal, Satu Mare.

CORECȚIE: În materialul video al acestui articol este prezentată informația că trupul româncei a fost găsit la 20 de metri de locul accidentului. Eroarea a fost corectată în text, unde am menționat că a fost vorba despre o distanță de 10 metri, așa cum menționează presa din Belgia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Dariana, românca ucisă pe trecere, în Belgia, a fost găsită la 10 de metri de locul accidentului