Antena Meniu Search
x

De ce atacă ruşii tot mai aproape de România şi teritoriul NATO? "Apetitul de risc al Moscovei a crescut"

Război în Ucraina. Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine că Rusia a început să atace portul ucrainean Izmail, de lângă România, deoarece a prins curaj în a risca mai mult "lovituri în apropierea teritoriului NATO". 

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 13:37

De ce atacă ruşii tot mai aproape de România şi teritoriul NATO? "Apetitul de risc al Moscovei a crescut"
Sediul Companiei ucrainene de transport maritim pe Dunăre, distrus la Izmail - Profimedia

În actualizarea zilnică a situaţiei războiului din Ucraina, Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine că faptul că dronele ruseşti au ajuns să lovească ținte la 200 de metri de granița cu România, ţară NATO, sugerează că Rusia riscă tot mai mult atacuri în apropierea teritoriului NATO. Moscova ar considera că dronele prezintă riscuri mai mici de escaladare a războiului decât rachetele de croazieră pentru că sunt mai precise şi au focoase mai mici.

Rusia și-a mărit apetitul de risc pentru lovituri în apropierea teritoriului NATO

În plus, obiectivul ruşilor prin aceste atacuri ar fi oprirea comerţului prin porturile dunărene ale Ucrainei prin constrângerea companiilor de transport internaţionale. 

"În ultimele două săptămâni, Rusia a desfășurat mai multe atacuri împotriva porturilor ucrainene de pe Dunăre folosind drone produse de Iran. Foarte probabil încearcă să constrângă companiile internaționale de transport să oprească comerțul prin aceste porturi.

Dronele au lovit ținte la 200 de metri de granița cu România, ceea ce sugerează că Rusia și-a mărit apetitul de a risca lovituri în apropierea teritoriului NATO.

Există o posibilitate realistă ca Rusia să considere că este mai puțin probabil să rişte o escaladare dacă foloseşte drone decât dacă ar folosi rachete de croazieră. Rusia le consideră, probabil, ca fiind acceptabil de precise și cu focoase mult mai mici decât rachete de croazieră" a evaluat Ministerul Apărării de la Londra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » De ce atacă ruşii tot mai aproape de România şi teritoriul NATO? "Apetitul de risc al Moscovei a crescut"