Antena Meniu Search
x

De ce nu au sărit salvamarii după Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat în bazin

Antrenoarea Anitei Alvarez a dezvăluit că sportiva nu a respirat timp de două minute după ce şi-a pierdut cunoştinţa la finalul programului din cadrul Campionatului Internațional de Natație. Anita a leşinat în bazin în momentul în care concura în finala probei la feminin.

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 12:43

De ce nu au sărit salvamarii după Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat la Campionatul Mondial de Nataţie
De ce nu au sărit salvamarii după Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat la Campionatul Mondial de Nataţie - Profimedia Images

Andrea Fuentes, de patru ori campioană olimpică la natație, a sărit îmbrăcată în bazin și a reușit să o salveze pe tânăra înotătoare. Antrenoarea, ajutată de o altă persoană, a reușit să o transporte pe sportivă până la marginea bazinului, unde a primit îngrijiri medicale. 

“I-am observat picioarele mai albe decât ar fi normal și mi-am dat seama că nu are o circulație normală. În mod normal, când termini exercițiul tot ce îți dorești este să ieși la suprafață și să respiri, dar ea se scufunda. M-am speriat foarte tare. A trebuit să sar în bazin deoarece salvamarii nu au avut nicio reacție. I-am privit pe salvatori, dar erau înmărmuriți. Nu au reacționat în niciun fel". 

Potrivit cardiologului sportiv maghiar Bela Merkely, personalul Campionatului Internațional de Natație de la Budapesta a urmat regulile stricte impuse de FINA, care stabilesc situațiile în care salvamarii pot interveni. Aceștia au nevoie de aprobarea membrilor juriului.

De ce nu au sărit salvamarii după Anita Alvarez

Pe acelaşi subiect

“În conformitate cu regulile, membrii juriului delegat de FINA pot sări în bazin pentru a semnala că un program din competiție poate fi întrerupt din cauza unui eventual incident”, a spus Merkely. „Nu s-a primit un astfel de semnal de la juriu în timpul finalei de miercuri și chiar dacă un antrenor le atrage atenția, nu au voie să intervină. După ce antrenorul a sărit în piscină pe propriul risc, salvamarii, înțelegând gravitatea situației, au decis să intervină imediat. Concurenta americană a ieșit din bazin cu ajutorul lor”.

Nu este prima dată când Alvarez își pierde cunoștința în bazin. Anul trecut, tânăra de 25 de ani a leșinat în timpul unui eveniment de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ​​unde a fost salvată tot de antrenoarea Fuentes. 

Conform antrenoarei sale, Alvarez a decis să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după câteva examene medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » De ce nu au sărit salvamarii după Anita Alvarez, înotătoarea care a leșinat în bazin