Video

De infarct: A urcat cu mâinile goale și fără protecție pe Turnul Montparnasse din Paris, înalt de 210 metri

De Monica Palade.
Publicat: 07.04.2021, 14:57.
Actualizat: 07.04.2021, 14:57

Imagini de infarct al căror protagonist a fost tânărul Alexis Landot, 21 de ani. Alpinistul s-a urcat cu mâinile goale și fără nicio protecție pe Trurnul Montparnasse din Paris, înalt de 210 metri.

De infarct: A urcat cu mâinile goale și fără protecție pe Turnul Montparnasse din Paris, înalt de 210 metri

captura video

Sportivul s-a încumetat la această nebunie sâmbătă, 3 aprilie, iar imagini surprinse de camera sa, dar și din dronă sunt de-a dreptul impresionante,

Ascensiunea a durat 49 de minute, pline de emoții și adrenalină. Deși are doar 21 de ani, Alexis Landot nu este la prima sa încercare nebunească. A urcat deja Turnul Ariane din La Défense și cea mai înaltă macara din Franța.

Cu mâinile goale

Pentru noua sa încercare, alpinistul s-a pregătit câteva luni bune. Sfătuit bine de Léo Urban, care deja a realizat această performanță în luna decembrie a anului trecut, tânărul a reușit să escaladeze Turnul Montparnasse mai repede decât s-ar fi așteptat. Alpinistul și-a gestionat perfect efortul, urcând în blocuri de câte cinci, apoi trei etaje și chiar și-a permis să discute cu cineva aflat la fereastră, pe la mijlocul traseului, pentru a întreba la ce etaj a ajuns.

În urmă cu câțiva ani, „spidermanul francez” Alain Robert urcase și el același turn, pentru a veni în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.