Antena Meniu Search
x

Video De la ce au pornit speculațiile privind sănătatea lui Vladimir Putin. Piciorul stâng pare că îi tremură necontrolat

Speculaţiile pe seama stării de sănătate a lui Vladimir Putin se ţin lanţ. O înregistrare audio obţinută de presa occidentală arată că ţarul de la Kremlin are cancer şi a fost operat de urgenţă zilele trecute. Între timp, Rusia pierde teren pe front şi oraşul Harkov a fost recucerit de ucraineni.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 16.05.2022, 21:18

Vezi și

Faţă în faţă cu preşedintele din Tadjikistan, Vladimir Putin pare dezinvolt în timp ce dezbate situaţia de securitate din Europa. Are un ton calm, dar modul în care îşi mişcă picioarele pare să trădeze altceva. Pentru scurt timp, piciorul stâng pare că îi tremură necontrolat.

Comentatorii atrag atenţia asupra faptului că pare că piciorul lui Vladimir Putin se mişcă în mod necontrolat. Gestul poate fi unul de nervozitate sau un simplu tic, dar vine într-un context extrem de tensionat în care starea de sănătate a liderului este analizată îndeaproape de presa din toată lumea.

Speculaţii legate de sănătatea lui Putin    

Vladimir Putin ar suferi de cancer de sânge potrivit unui oligarh care a fost şi înregistrat de presa internaţională. Starea e atât de gravă încât ar fi fost operat de urgenţă zile trecute. Ca să îi acopere absenţa pe timpul convalescenţei, Kremlinul ar avea  zeci de înregistrări video pe care le furnizează, pe rând, presei, dar şi câteva sosii pregătite pentru apariţii publice.

Pe acelaşi subiect

Frâiele puterii ar fi fost preluate de secretarul Consiliului de securitate, Nikolai Patrushev.

Sănătatea fragilă a liderului de la Kremlin ar explica şi pătura de pe genunchi, de la festivitățile de săptămâna trecută, sau nevoia de a se ţine de masă la întâlnirea cu Serghei Şoigu, când a ordonat încercuirea combinatului Azovstal.

Situația din teren nu respectă planurile lui Putin

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: "Războiul din Ucraina nu merge după planurile celor de la Moscova. Au eşuat în a cuceri Kievul. Se retrag din zona Harkovului. Ofensiva majoră în Donbas bate pasul pe loc"

"Ucraina poate câştiga acest război!", mai adaugă acesta.

Câţiva soldaţi ucraineni s-au filmat în timp ce montează o bornă la graniţa cu Rusia ca să îşi demonstreze victoria din Harkov.

Rusia ar fi pierdut deja o treime din efective de la începutul războiului, la care se adaugă importante pierderi de vehicule şi tehnică militară. Printre cele mai mari pierderi se numără scufundarea navei amiral a Rusiei în Marea Neagră, Moskva. Autorităţile de la Kremlin au vorbit despre un incendiu izbucnit la bord, dar mesajul SOS distribuit în presa internaţională arată clar că a fost vorba despre un atac.

"Moskva a fost lovită în două puncte, sub linia de plutire, se înclină...Se înclină într-o parte. Înclinaţia a ajuns la 30 de grade, se va scufunda", arată înregistrările ajunse pe internet.

Lucrurile nu decurg potrivit planului nici în Mariupol aşa că armata rusă ar fi recurs la bombe cu fosfor. 

Soţul unei tinere care a vorbit cu jurnaliștii se numără printre cei care încă se află în Azovstal. Femeia speră să-l revadă în viaţă acum că Rusia şi Ucraina ar fi căzut de acord pentru evacuarea a cel puţin 600 de răniţi din oţelărie.

Natalia Zarytska, soţia unui militar din batalionul Azov le-a spus jurnaliștilor: "Gândirea raţională îmi spune că nu sunt şanse, dar inima continuă să îmi spună că îl putem salva".

Din tunelurile Azovstal răzbat şi alte voci ale speranţei. Un soldat cântă melodia care a câştigat Eurovisionul în timp ce, afară, se aude sunetul bombelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » De la ce au pornit speculațiile privind sănătatea lui Vladimir Putin. Piciorul stâng pare că îi tremură necontrolat