Antena Meniu Search
x

Spaţiul aerian al Elveţiei a fost redeschis după o defecţiune majoră. Toate zborurile, blocate timp de două ore

Spaţiul aerian elveţian a fost închis miercuri timp de câteva ore din cauza unei defecţiuni informatice, a declarat miercuri serviciul de control al traficului aerian Skyguide într-un comunicat. 

de Redactia Observator

la 15.06.2022, 11:15

Defecţiune uriaşă în una dintre cele mai dezvoltate ţări europene. Spaţiul aerian a fost închis total "până la noi ordine"
- Profimedia

UPDATE 11:10 Spaţiul aerian elveţian a fost redeschis, a anunţat miercuri Skyguide, compania responsabilă de controlul traficului aerian în ţara alpină, după o închidere totală a întregului trafic din cauza unei defecţiuni informatice care a durat mai multe ore, informează AFP, citat de Agerpres.

"O defecţiune tehnică a avut loc la Skyguide, serviciul elveţian de control al traficului aerian, la primele ore ale dimineţii, motiv pentru care spaţiul aerian elveţian a fost închis traficului din motive de siguranţă', indică comunicatul de presă Skyguide. Compania nu a oferit nicio explicaţie pentru motivele întreruperii, afirmând doar că „această închidere a spaţiului aerian se aplică până la o nouă notificare” şi subliniind că compania „deplânge acest incident şi consecinţele acestuia pentru clienţii, partenerii şi pasagerii săi ai aeroporturilor din Geneva şi Zürich şi că este muncind din greu pentru a găsi o soluţie.

Aeroportul Internaţional Geneva Cointrin a postat pe Twitter că „toate decolările şi aterizările pe Aeroportul Geneva sunt suspendate până la ora 11:00” (09:00 GMT). O purtătoare de cuvânt a aeroportului din Zürich, celălalt hub aerian important din ţara alpină, a declarat că aeroportul a rămas deschis în ciuda întreruperii. Potrivit agenţiei ATS-Keystone, zborurile internaţionale către Elveţia au fost redirecţionate, în special, către aeroportul din Milano din nordul Italiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Spaţiul aerian al Elveţiei a fost redeschis după o defecţiune majoră. Toate zborurile, blocate timp de două ore