Antena Meniu Search
x

Demersuri pentru garantarea dreptului la avort în SUA. Legea trebuie aprobată, însă, şi de Senatul dominat de republicani

Camera Reprezentanților din Statele Unite a adoptat ieri un proiect de lege menit să protejeze liberul acces al populației la mijloacele de contracepţie.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 22.07.2022, 08:26

Vezi și

Proiectul vine în contextul în care Curtea Supermă din această ţară a eliminat recent din Constituţie garantarea dreptului la avort. Legea a fost propusă de democraţi şi a trecut şi cu sprijinul a 8 republicani, care au votat pentru.

Legea trebuie aprobată, însă, şi de Senat, care este dominat de republicani. Ar fi nevoie de cel puţin zece voturi ale republicanilor, aici, pentru ca legea să treacă, însă analiştii se îndoiesc că acestea vor fi obţinute. La momentul actual, contraceptivele sunt folosite de aproximativ 88 la sută dintre femeile din America, arată un studiu de specialitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » Demersuri pentru garantarea dreptului la avort în SUA. Legea trebuie aprobată, însă, şi de Senatul dominat de republicani