Antena Meniu Search
x

Descoperire incredibilă: "Micul Pompei", găsit sub un cinematograf în ruină, în Verona

Un Pompei în miniatură a fost descoperit în timpul săpăturilor la un fost cinematograf din Verona. Este vorba de o clădire romană antică cu „fresce magnifice”.

de Monica Palade

la 15.06.2021, 11:10

Descoperire incredibilă: Micul Pompei, găsit sub un cinematograf, în Verona - Shutterstock

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de renovare a cinematografului Astra, o clădire ignorată timp de 20 de ani. Clădirea, care datează din secolul al II-lea, „evocă un Pompei în miniatură”, au declarat reprezentanții sitului arheologic din Verona, care cred şi că aceasta a supravieţuit unui incendiu. La baza teoriei lor stă şi faptul că printre obiectele găsite se află și mobilă din lemn carbonizat.

În ciuda incendiului, „clădirea s-a păstrat intactă, cu fresce cu culori magnifice datând din secolul al II-lea”. Descoperirea incredibilă vine la puțin peste un an după ce s-a găsit o podea romană din mozaic perfect conservată aproape de Verona.

Istoria de sub ruine

Plăcile multicolore, găsite sub un rând de viță-de-vie, făceau parte din fundațiile unei vile romane, ale căror rămășițe au fost descoperite cu un secol înainte într-o zonă deluroasă deasupra orașului Negrar di Valpolicella. Vila se crede că datează din secolul al III-lea.

Pompeiul antic a fost distrus de erupția Vezuviului în anul 79 d.Hr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Descoperire incredibilă: "Micul Pompei", găsit sub un cinematograf în ruină, în Verona