Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Descoperire macabră în Peru: zeci de copii, sacrificați acum 600 de ani pentru a liniști zeii, după ploi și inundații

Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din afara oraşului Trujillo, în nordul Peru, rămăşiţele a aproape patruzeci de copii - despre toţi se crede că au fost sacrificaţi într-un ritual acum mai bine de 600 de ani, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 05.10.2024 , 15:20

Chan Chan ruins near Trujillo Peru Descoperire macabră în Peru: zeci de copii, sacrificați acum 600 de ani pentru a liniști zeii, după ploi și inundații - Shutterstock (arhivă)

"Multe dintre aceste rămăşiţe au tăieturi pe stern, unele pe coaste", a declarat arheologul Julio Asencio de la locul săpăturilor, potrivit News.ro.

Fiecare copil a fost îngropat separat, a spus cercetătorul. Rămăşiţele a doi adulţi şi a nouă lame - considerate a fi o ofrandă reprezentând sursa lor de hrană, îmbrăcăminte şi transport - au fost de asemenea găsite în apropiere.

Aceştia au aparţinut probabil grupului local Chimu, care a dominat nordul Peru din anii 700 până la sfârşitul anilor 1400, a declarat Asencio.

Articolul continuă după reclamă

Copii sacrificați pentru a liniști zeii, după ploi și inundații

Pe acelaşi subiect

Istoricii cred că acest grup ar fi participat la sacrificări de copii în încercarea de a-şi linişti zeii după ploi abundente şi inundaţii. Ei au fost cuceriţi de incaşi doar câteva decenii mai târziu.

Oamenii de ştiinţă au găsit anterior în apropiere un alt sit considerat a fi de sacrificiu în masă de către Chimu, pentru 140 de copii, toţi cu tăieturi pe stern şi coaste, inimile lor fiind considerate a fi fost scoase ulterior, alături de sute de lame.

Peru adăposteşte sute de ruine arheologice ale mai multor culturi prehispanice, până la Imperiul Inca, care se întindea acum 500 de ani din sudul Ecuadorului până în Chile central.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri externe » Descoperire macabră în Peru: zeci de copii, sacrificați acum 600 de ani pentru a liniști zeii, după ploi și inundații