Antena Meniu Search
x
LIVE

Deținuții s-au răsculat într-o închisoare din Siria, după cutremurul devastator. Zeci de persoane au evadat

Cel puţin 20 de persoane au evadat din închisoarea siriană în care se aflau deţinuţi ai grupării Stat Islamic, după cutremurul devastator din Turcia. Este vorba despre închisoarea poliţiei militare din oraşul Rajo, în apropiere de graniţa cu Turcia, care deţine aproximativ 2.000 de deţinuţi.

De Redactia Observator la 07.02.2023, 07:26
Deținuții s-au răsculat într-o închisoare din Siria, după cutremurul devastator
Deținuții s-au răsculat într-o închisoare din Siria, după cutremurul devastator - Profimedia

Deţinuţii s-au răsculat luni într-o închisoare din nord-vestul Siriei, în urma unui cutremur mortal, cel puţin 20 de deţinuţi au evadat din închisoarea în care se află în majoritate membri ai grupării Stat Islamic, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul unităţii, relatează News.ro

Închisoarea poliţiei militare din oraşul Rajo, în apropiere de graniţa cu Turcia, deţine aproximativ 2.000 de deţinuţi, dintre care aproximativ 1.300 sunt suspectaţi a fi luptători ai SI, a precizat sursa. În închisoare sunt deţinuţi şi luptători ai forţelor conduse de kurzi.

"După ce a avut loc cutremurul, Rajo a fost afectat, iar deţinuţii au început să se răzvrătească şi au preluat controlul asupra unor părţi ale închisorii", a declarat oficialul de la închisoarea Rajo, care este controlată de facţiuni pro-turce.

Cutremurul de 7,8 a fost urmat de zeci de replici

Pe acelaşi subiect

"Aproximativ 20 de deţinuţi au fugit... despre care se crede că sunt militanţi ai SI". Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 - care a fost urmat de zeci de replici în regiune - a provocat pagube la închisoare, pereţii şi uşile crăpând, a adăugat sursa.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că nu a putut verifica dacă prizonierii au evadat, dar a confirmat că a existat o revoltă. Cel puţin 1.444 de persoane au murit luni în Siria în urma cutremurului devastator care a avut epicentrul în sud-vestul Turciei, au declarat guvernul şi salvatorii.

În zonele din nord-vestul ţării aflate sub controlul rebelilor, cel puţin 733 de persoane au fost ucise şi peste 2.100 au fost rănite, potrivit grupului de salvare Căştile Albe. Incidentul din Rajo vine după un atac al SI din decembrie asupra unui complex de securitate din fosta lor capitală siriană de facto Raqa, care viza eliberarea unor colegi jihadişti dintr-o închisoare din această localitate. Şase membri ai forţelor de securitate conduse de kurzi care controlează zona au fost ucişi în atacul dejucat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Deținuții s-au răsculat într-o închisoare din Siria, după cutremurul devastator. Zeci de persoane au evadat