Antena Meniu Search
x

Video O clădire din Turcia s-a făcut una cu pământul, "învinsă" de cutremur. Momentul prăbuşirii, filmat în direct

Două cutremure au zguduit puternic Turcia şi Siria, la doar 12 ore distanţă. Bilanţul provizoriu, care creşte de la o oră la alta, oferă o imagine de ansamblu a tragediei: mii de morţi şi peste 10.000 de răniţi. Şi pagubele materiale sunt însemnate. O mulţime de clădiri au fost şterse de pe suprafaţa pământului. Una dintre ele - un imobil din Diyarbakir. Zidurile s-au făcut una cu pământul, chiar în timp ce echipele de căutare încercau să salveze victimele seismului cu magnitudinea 7,8. Momentul a fost surprins live, de agenţia de ştiri DHA din Turcia.

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 22:58

Vezi și

Seisme fără precedent în ultimul secol au pus la pământ oraşe istorice din Turcia şi Siria. Au fost două cutremure majore în decurs de câteva ore. Primul, cu magnitudinea 7,8, s-a petrecut în toiul nopţii. Al doilea, de 7,5, în miezul zilei. Imaginile sunt apocaliptice: blocuri prăbușite în direct, cartiere întregi transformate în moloz, copii scoşi din ruine, haos şi panică pe străzi. O catastrofă cu victime în mai multe ţări.

Clădirea, pusă la pământ de cutremurul din Turcia. Momentul filmat în direct

O clădire din Diyarbakir s-a prăbuşit, luni, pusă la pământ de cutremur. Momentul dramatic a fost filmat în direct şi transmis de agenţia de ştiri DHA din Turcia. Potrivit AP News, la faţa locului erau prezente echipe de căutare, care încercau să caute răniţi sub dărâmături. Rămâne neclar dacă întreaga clădire s-a făcut una cu pământul, sau doar o porţiune însemnată a acesteia.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 2.700 de morţi, potrivit ultimelor date furnizate de autorităţile turce, de Administraţia de la Ankara şi de Naţiunile Unite. În Turcia, ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat luni seară că bilanţul actual este de 1.651 de morţi şi 11.119 răniţi, potrivit agenţiei Reuters. În Siria, cifrele furnizate de Administraţia de la Damasc şi de echipele Naţiunilor Unite care acţionează în zonele din nord-vestul ţării aflate sub control insurgent indică în acest moment cel puţin 968 de morţi. Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O clădire din Turcia s-a făcut una cu pământul, "învinsă" de cutremur. Momentul prăbuşirii, filmat în direct