Antena Meniu Search
x

Galerie foto Dezastru ecologic în California: Plaje pline de păsări şi peşti morţi după o scurgere de aproximativ 3000 de barili de petrol în larg

Sute de peşti şi păsări moarte au acoperit plaja oraşului Huntington Beach, după ce o spărtură la o conductă aflată pe o platformă petrolieră a dus la masivă scurgere de petrol. Inclusiv primarul Kim Carr a recunoscut că este un dezastru ecologic, considerându-se a fi una dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria recentă a Californiei de Sud.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 04.10.2021, 11:43

Cel puțin 126.000 de galoane (572.807 litri) de petrol s-au răspândit pe o zonă care acoperă 33 de kilometri pătrați, în largul coastei californiene, potrivit unui comunicat transmis de Huntington Beach.

„Scurgerea a afectat semnificativ Huntington Beach, un impact ecologic substanţial", se menționează în comunicat.

Dezastrul ecologic ar fi fost raportat sâmbătă, avaria conductei de petrol fiind descoperită la aproximativ 6.5 kilometri în larg. Platforma petrolieră este operată de Beta Offshore, o filială din California a Amplify Energy Corporation (AMPY.N) din Houston. Compania, care deține trei platforme off-shore, a transmis la scurt timp că a oprit toate operațiunile și și-a închis conducta pentru a încerca diminuarea scurgerilor în larg.

"Viața sălbatică moare"

Pe acelaşi subiect

Echipajele de scafandri au încercat să stabilească unde şi ce avarie a dus mai exact la deversare. Pentru siguranţa publică, plaja renumită din Huntington a fost închisă, specialiştii făcând tot posibilul pentru a opri răspândirea petrolului în ciuda dezastrului ecologic deja produs.

Oficialii au anulat ultima zi a Pacific Air Show, un festival aviatiac care atrage anual mii de spectatori spre Huntington Beach, un oraș cu aproximativ 199.000 de locuitori, la aproximativ 30 de mile sud de centrul orașului Los Angeles. Oamenii au fost sfătuiți să evite albiile râurilor Santa Ana, Talbert Park și Talbert Marsh, dar și plajele din zonele afectate. Scurgerile masive de petrol provin dintr-o conductă spartă, conectată la o platformă petrolieră offshore, cunoscută sub numele de Elly, a declarat, pe Twitter, Katrina Foley, supraveghetorul comitatului din Orange. "Viața sălbatică moare. Este foarte trist", a adăugat Foley, potrivit The Guardian.

Foley a spus că primarul din Newport Beach, Brad Avery, a descoperit pata de petrol în timp ce se afla într-o barcă, călătorind de pe insula Santa Catalina. „A văzut delfini înotând prin ulei”, a scris pe Twitter Foley.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficialii din zonă îi cer președintelui Joe Biden să declare evenimentul ca fiind  dezastru major, ceea ce ar permite alocarea de fonduri pentru a ajuta la operațiunile de curățare. Scurerea vine la trei decenii după ce o scurgere masivă de petrol a lovit aceeași zonă a județului Orange. La 7 februarie 1990, petrolierul American Trader a trecut peste ancora de pe plaja Huntington, deversând aproape 417.000 galoane de petrol în ocean. Au fost uciși mii pești și aproximativ 3.400 de păsări. În 2010, aproape 300.000 de tone de petrol au fost deversate în Golful Mexic. Dezastrul ecologic a dus atunci la moartea a mii de specii și la afectarea pe termen lung a vieții marine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Dezastru ecologic în California: Plaje pline de păsări şi peşti morţi după o scurgere de aproximativ 3000 de barili de petrol în larg