Antena Meniu Search
x

Video Bombă ecologică ce mocneşte în pâmânt de 10 ani: dosarul "Cimitirul animalelor" a ajuns pe masa judecătorilor

Magistraţii se ocupă în sfârşit de bomba ecologică îngropată la Tulcea. Dosarul cimitirului de animale a fost trimis în judecată. În campania "După noi, gunoiul" v-am prezentat dezastrul ecologic de la Smârdan unde anchetatorii au găsit sute de mii de tone de leşuri ascunse an după an deşi ar fi trebuit să fie arse.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 17.09.2021, 20:04

Vezi și

Procurorii spun că timp de 10 ani, acolo, pe terenul de lângă incineratorul de la Smârdan au fost îngropate leşuri de animale în loc să fie incinerate. Adică din 2010 până la începutul acestui an. Pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi procurorii au găsit un cimitir al animalelor. Iar pe lângă acest lucru, au găsit şi deşeuri medicale: eprubete cu sânge, îngropate lângă cadavre. O bombă ecologică ce mocneşte în pâmânt de 10 ani.

Am arătat în campania "După noi, gunoiul" analizele din care reiese poluarea masivă din zonă. Nu vorbim doar de sol, ci şi de pânza freatică. Procurorii au făcut cercetări pe trei infracţiuni de mediu şi au trimis dosarul în judecată. Vorbim despre incinerator, ca persoană juridică, dar şi administratorul incineratoriului. Vom vedea cât va dura acest dosar în instanţă. Observator merge mai departe cu campania "După noi, gunoiul", o campanie prin care ne dorim să avem legi mai dure şi puteri mai mai sporite pentru cei care ar trebui să ne apere mediul înconjurător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bombă ecologică ce mocneşte în pâmânt de 10 ani: dosarul "Cimitirul animalelor" a ajuns pe masa judecătorilor