Antena Meniu Search
x

Dezastru în SUA după ce 20 de tornade au făcut prăpăd în câteva ore. Pericolul nu a trecut: ce îi aşteaptă pe americani

Tornade în cascadă în sudul şi centrul Statelor Unite, iar în urma lor rămâne dezastru. Cel puţin cinci oameni au murit şi mii de locuinţe au fost distruse. Avertizarea de furtuni se mută către Coasta de Est unde se estimează că vremea severă va afecta 60 de milioane de oameni. Se anunţă ploi puternice, grindină şi rafale de 100 de kilometri pe oră. 1.400 de zboruri de pe aeroporturile din New York, Boston şi Atlanta au fost deja anulate.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 21:48

Dezastru în SUA după ce 20 de tornade au făcut prăpăd în câteva ore
Dezastru în SUA după ce 20 de tornade au făcut prăpăd în câteva ore - Profimedia

Natura dezlănţuită. 20 de tornade au măturat sudul şi centrul Americii în ultimele ore. În Indiana, tromba puternică a adus rafale care au atins chiar şi 150 de kilometri pe oră şi a pus la pământ 75 de case pe un perimetru de cinci kilometri. 

5 americani ucişi de tornade

"Am auzit dintr-o dată cum ceva huruia, parcă era cascada Niagara. Mi-am luat pisica şi m-am adăpostit într-un colţ, în spatele ferestrei care s-a spart, iar o bucată de lemn a fost adusă de vânt. Ţi-e frică să te uiţi în sus, pentru că te gândeşti: O, nu, ce s-a întâmplat cu casa noastră?", spune un american.

Peste 300.000 de familii au rămas în întuneric. Pericolul nu a trecut. "Nu putem spune dacă liniile de înaltă tensiune de la pământ sunt alimentate! Staţi departe de liniile căzute. Aveţi grijă dacă tăiaţi copacii!", avertizează Erik Funckhouser, pompier.

După două săptămâni de tornade, sudul se pregăteşte de caniculă. În schimb furtunile se mută în est. În Baltimore, Washington, New York si Pennsylvania sunt alerte de vijelii şi descărcări electrice, iar Virginia şi New York sunt sub avertizare de inundaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Dezastru în SUA după ce 20 de tornade au făcut prăpăd în câteva ore. Pericolul nu a trecut: ce îi aşteaptă pe americani