Antena Meniu Search
x

Video Dezastrul feroviar din Taiwan a fost filmat. Trenul a lovit cu peste 120 km/h un camion, apoi s-a izbit de pereţii tunelului

Camionul care a provocat cel mai grav accident feroviar al ultimelor decenii din Taiwan ajunsese pe șine cu circa un minut înainte ca trenul să îl lovească cu peste 120 km/h. O înregistrare video făcută publică de experţii taiwanezi, care surprinde momentul dezastrului, arată cum mecanicii au încercat să frâneze înainte de impact.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.04.2021, 18:34

Vezi și

Cel puţin 50 de oameni au murit şi 200 au fost răniţi, vineri, în Taiwan, după ce un tren cu 8 vagoane a lovit un camion al unei companii de construcții ce căzuse pe terasament, apoi a deraiat chiar când intra într-un tunel.

"De la momentul în care camionul a alunecat pe șine și până când a fost lovit de Expresul Taroko a trecut puțin peste un minut", a declarat șeful comisiei de siguranță în transporturi din Taiwan, Young Hong-tsu, citat de The Guardian.

El a prezentat un scurt material video filmat de camera montată în tren, ce arată momentul în care trenul lovește camionul, apoi se izbeşte de pereţii tunelului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trenul avea 125 km/h, dar a încetinit doar până la 121 km/h înainte de impact

Young Hong-tsu a spus că mecanicul și asistentul – ambii morți în accident – au încercat să frâneze, dar au avut doar câteva secunde să reacționeze: ”A făcut tot ce îi stătea în putere în speranța evitării unui dezastru”. Potrivit oficialului, trenul ar fi avut nevoie de 500-600 de metri pentru a opri complet. Trenul avea 125 km/h, dar a încetinit doar până la 121 km/h înainte de impact.

În primele ore după accident, anchetatorii s-au concentrat pe vehiculul care era parcat pe un drum de mentenanţă deasupra şinelor înainte de a aluneca pe calea ferată. Şoferul camionului, Lee Yi-hsiang, în vârstă de 49 de ani, a fost reţinut şi procurorii caută să stabilească dacă a uitat să tragă frâna de mână sau dacă a fost vorba despre o defecţiune mecanică. Lee Yi-hsiang a transmis duminică un mesaj prin care a cerut iertare şi a precizat că va coopera cu poliţiştii şi procurorii pentru „a-mi asuma responsabilitatea pe care ar trebui să mi-o asum”.

Guvernul a anunţat că va oferi sprijin financiar şi social în diverse forme familiilor victimelor şi supravieţuitorilor. Din donaţii au fost strânşi peste 2,1 milioane de dolari, iar guvernul a spus că un comitet se va asigura că aceşti bani vor fi distribuiţi corespunzător.

În tren se aflau aproximativ 500 de oameni. Până marţi seară, toate victimele, cu o excepţie, au fost identificate. Internaţi se află 35 de oameni, iar unii dintre aceştia, la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Dezastrul feroviar din Taiwan a fost filmat. Trenul a lovit cu peste 120 km/h un camion, apoi s-a izbit de pereţii tunelului