Dezastrul provocat de o turmă de elefanți scăpată de sub control, în China. Distrugerile se întind pe 500 de kilometri - VIDEO

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 02.06.2021, 15:33.
Actualizat: 02.06.2021, 15:33

O turmă de 15 elefanți a provocat distrugeri uriașe în sud-vestul Chinei, pe un traseu de 500 de kilometri, mâncând lanuri întregi de porumb și devastând hambarele oamenilor. 

15 elefanti au părăsit rezervația naturală Xishuangbanna din Yunnan

Dezastrul provocat de o turmă de elefanți scăpată de sub control, în China. Distrugerile se întind pe 500 de kilometri - VIDEO

Profimedia Images

Elefanții au părăsit rezervația naturală Xishuangbanna din provincia Yunnan, în luna aprilie. Recent, animalele au drenat un rezervor de apă al unei comunități, lăsându-i pe săteni cu culturile aproape compromise.

Nimeni nu știe de ce elefanții au părăsit Rezervația Xishuangbanna

Nu e clar de ce elefanții asiatici sălbatici, o specie protejată în China, au plecat din rezervația naturală națională Xishuangbanna, însă din aprilie și până acum, animalele au parcurs până acum mai bine de 500 de kilometri.

Citește și:

Marți, autoritățile din Yunnan au declarat că turma se afla la 20 km de capitala provinciei Kunming, unde locuiesc milioane de oameni, scrie The Guardian.

De la jumătatea lunii aprilie, elefanții au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi, provocând pierderi estimate la 6,8 milioane de yuani (1,07 milioane de dolari), susține presa chineză.

Elefanții au parcurs până acum aproximativ 500 de kilometri

Nu s-au înregistrat victime până acum, localnicii încercând să ghideze animalele cu alimente și blocând drumurile cu camioane.

Populația de elefanți sălbatici din Yunnan este în jur de 300, față de 193 în anii 1980, a raportat Xinhua.

Dar au existat mai multe rapoarte despre astfel de elefanți care au rătăcit în sate și au afectat culturile în ultimii ani, plantele pe care le consumă de obicei fiind înlocuite treptat de soiuri ne-comestibile, au spus oficialii locali.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.