Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dezvăluiri șocante despre Costel, românul găsit decapitat în Italia! A avut parte de o moarte cumplită, după ce ani de zile a fost ținut în sclavie la ferma la care lucra (Foto)

Noi informații ies la iveală în cazul românului Costel Ciobanu, găsit decapitat și mutilat într-o pădure din Catania, la începutul acestei luni.

de Redactia Observator

la 04.01.2018 , 11:59

Noi informații ies la iveală în cazul românului Costel Ciobanu, găsit decapitat și mutilat într-o pădure din Catania, la începutul acestei luni.

Potrivit publicației “Il sette mezzo”, Costel Ciobanu lucra ca un sclav într-o fermă de animale, timp de 15-16 ore pe zi, de la ora 4:00 dimineața, șapte zile din șapte, fiind plătit cu doar 1 euro pe oră. Românul se afla în Sicilia din 2011, timp în care lucrat la aceeași fermă, deținută de doi frați italieni, alături de alți români, ținuți în condiții inumame, notează sursa citată.

Costel trăia în condiții greu de imaginat

Articolul continuă după reclamă

La mijlocul lunii decembrie, în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă la ferma respectivă, s-au găsit foarte multe nereguli, începând de la formele ilegale de muncã pânã la adãpostul în care aceștia erau nevoiți sã locuiascã.

Pe acelaşi subiect

“Au fost găsiți cinci muncitori români, nu aveau asigurare de sănătate sau de pensii, lucrau peste 15 ore pe zi pentru un salariu de 650 euro și dormeau toți într-o cocioabă, o cămăruță cu pereți acoperiți de mucegai, cu o singură baie, în condiții precare de igienă. Cocioaba era la doar câțiva metri de locul unde erau ținute animalele. Românii au acceptat condiții mizere pentru că unii aveau familii numeroase cărora le trimeteau bani, iar alții erau organi necăjiți, ușor de manipulat”, notează jurnalistii de la “Il sette mezzo”.

Cei doi angajatori, în vârstă de 45 și 50 ani, au fost arestați de carabinierii sicilieni, în urma descoperirilor făcute.

Strângea bani pentru o casă în România

Sora lui Costel Ciobanu, Laura Ghirău, a declarat presei italiene că fratele său a fost ținut aproape ca un sclav la ferma respectivă, din 2011, el având foarte puține ieșiri de acolo. 

“Din 2011 se afla în Sicilia, la această fermă. De atunci nu a mai ieșit de acolo, cum ar fi putut avea dușmani? Dacă ar fi fost vreun dușman, el putea să fie doar de acolo. Din august nu mai trimitea bani acasă. De multe ori mi-a spus, în ultima vreme, că vrea sã plece de acolo pentru totdeauna. El visa să se întoarcă, la vară, în casa lui pe care a reușit să o cumpere cu banii strânși în anii petrecuți acolo. Voia sã se odihnească”, a declarat femeia.

Sora lui Costel a cerut ajutor pentru a-i putea aduce trupul în țară, pentru o înmormântare creștinească.

“Cuvintele sunt inutile. Acum mă rog lui Dumnezeu să mă ajute sã-i aduc trupul în casa lui pentru a-i face înmormântarea ca un creștin bun. Am nevoie de ajutor: banii pe care i-a lãsat deoparte nu sunt suficienți. Compania cu care am vorbit pentru repatriere este prea scumpã”, a declarat femeia pentru “Il sette mezzo”.

Toti cei care vor să dea o mânã de ajutor, o pot face donând în unul din conturile RO88BUCU2311033125327EUR; RO51BUCU2311033125323RON, pe numele Ghirãu Valentina, fiica Laurei Ghirãu și nepoata lui Costel Ciobanu.

Costel a fost găsit decapitat și mutilat într-o pădure de pini

Costel Ciobanu a fost găsit cu capul și bratele tăiate, pe 8 decembrie, într-o pãdure din Catania.

Potrivit datelor din anchetă, asasinul sau asasinii i-au tăiat românului capul, brațul drept și mâna stângă cu un obiect ascuțit, cel mai probabil o macetă.

De asemenea, oamenii legii sunt convinși că oribila crimă a avut loc în altă parte, cadavrul fiind transportat în pădurea de pini, unde a fost descoperit de un vânător care-şi plimba câinele. 

Ulterior, în perioada Crăciunului, anchetatorii au găsit și capul lui Costel, la o distanță de aproximativ 200 de metri de locul unde a fost găsit cadavrul.

Poliția nu a anunțat încă un cerc de suspecți în acest caz.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Dezvăluiri șocante despre Costel, românul găsit decapitat în Italia! A avut parte de o moarte cumplită, după ce ani de zile a fost ținut în sclavie la ferma la care lucra (Foto)