Antena Meniu Search
x

Diamant galben de 50 de carate, scos la licitaţie în Elveţia

Sute de bijuterii încrustate cu diamante rare, safire, rubine şi alte pietre preţioase, vor fi scoase la licitaţie peste câteva zile, în Elveţia. Un diamant natural galben se numără printre piesele care pot aduce cele mai mari câştiguri casei de licitaţii, spun experţii.

Vezi și

Sute de bijuterii încrustate cu diamante rare, safire, rubine şi alte pietre preţioase, vor fi scoase la licitaţie peste câteva zile, în Elveţia. Un diamant natural galben se numără printre piesele care pot aduce cele mai mari câştiguri casei de licitaţii, spun experţii. Piatra preţioasă, extrem de rară, ar putea fi vândută pe o avere.

Una dintre cele mai importante piese ale licitaţiei, potrivit Christie's, este un diamant galben, de 20 de carate, estimat la aproximativ 6 milioane de dolari. Cea mai scumpă piesă a licitaţiei este, însă, un diamant aproape fără cusur, de 50 de carate. Reprezentanţii Christie's spun că piatra preţioasă ar putea aduce un câştig de maximum 7 milioane de dolari.  

Diamantele colorate natural sunt la mare căutare, spun experţii în domeniu, datorită rarităţii lor. Cumpărătorii dispuşi să dea sume exorbitante se înghesuie să liciteze pentru pietrele preţioase rare, pentru a-şi completa colecţiile cu exemplare deosebite. 

Licitaţia va avea loc pe data de 16 mai, la hotelul Four Seasons de la Geneva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Diamant galben de 50 de carate, scos la licitaţie în Elveţia