Antena Meniu Search
x

Video Din influenceri ajung anonimi. Creatorii de conţinut plâng de disperare, după ce Rusia a tăiat accesul la Instagram

Rusia a tăiat accesul la Instagram. Vestea a fost primită cu disperare de influencerii care își câștigă existența postând pe această platformă. Unii creatorii de conţint au izbucnit în plâns, însă tot nu au avut niciun cuvânt de spus despre războiul din Ucraina şi despre oamenii care mor din cauza lui Putin.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 21:41

Vezi și

Cea mai populară reţea de socializare din Rusia nu mai e accesibilă în ţara condusă de Vladimir Putin. Nimeni nu mai poate posta şi nu mai poate vedea nimic pe Instagram. Vedete cu milioane de urmăritori au plecat spre alte zări pentru a-şi ţine conturile active. Olga Buzova povesteşte cu lacrimi în ochi.   

Olga Buzova, influencer din Rusia: Nu îmi este frică să vă spun vouă, celor 23 de milioane de oameni care mă urmăriţi de 12 ani pe internet şi de 18 ani la televizor, că nu vreau să vă pierd. Mi-am împărtășit viața, munca și sufletul. Aceasta este o parte a sufletului meu. Simt că o mare parte a inimii mele și viața mea îmi sunt luate.

Din influenceri pe Instagram ajung anonimi

Karina Nigay e fashion influencer. Şi ea a plâns în faţa milioanelor de urmăritori. Spune adio nu numai contractelor bazate pe postările sale, ci şi unui mod de viaţă. 

Pe acelaşi subiect

Karina Nigay, influencer din Rusia: Credeți că pentru mine, ca influencer pe Instagram, aceasta este o sursă de venit? Pentru mine, aici este toată viața. Este sufletul. Este singurul lucru cu care mă trezesc și adorm de 5 ani la rând.

Unii creatori de conţinut au postat doar o poză cu un mesaj de adio. Alţii au migrat pe alte platforme şi anunţă recompense pentru cei care se mută pe Telegram pentru a-i urmări. 

Dragoş Stanca, expert digital media: Instagram este singura reţea socială occidentală care a reuşit să aibă o oarecare tracţiune în Rusia. Ce vedem acum, cu fetele influenceriţe care plâng, pentru că au rămas fără Instagram, este consecinţa acestui lucru. E o parte din ce înseamnă Rusia mai occidentalizată. 

Rusia este a cincea cea mai mare piață a lumii pentru Instagram, cu peste 80 de milioane de utilizatori. 

Dragoş Stanca, expert digital media: După ce lucrurile se vor aşeza într-un fel sau altul, nu cred că marile companii big tech nu vor găsi soluţii să lucreze în continuare în Rusia. Etica companiilor mari din big tech devine extrem de flexibilă când sunt mulţi bani la mijloc. 

Moscova a mai blocat accesul la Facebook, Twitter şi YouTube. O măsură similară este așteptată și în ce privește WhatsApp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Din influenceri ajung anonimi. Creatorii de conţinut plâng de disperare, după ce Rusia a tăiat accesul la Instagram