Antena Meniu Search
x

Directorul Romarm a fost demis. Gabriel Ţuţu este acuzat că a prejudiciat compania cu 8,6 milioane de lei

Consiliul de Administraţie al Romarm a decis revocarea din funcţie a directorului general al companiei, Gabriel Ţuţu, începând cu data de 14 martie 2023, relatează Agerpres. Gabriel Ţuţu ar fi prejudiciat instituţia de stat cu peste 8 milioane şi jumătate de lei. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual. În acelaşi dosar este cercetat şi fiul lui Victor Piţurcă, despre care anchetatorii spun că ar fi vinovat de cumpărare de influenţă.

de Redactia Observator

la 09.03.2023, 15:05

Directorul Romarm a fost demis. Gabriel Ţuţu este acuzat că a prejudiciat compania cu 8,6 milioane de lei
Gabriel Ţuţu - nquam Photos / George Călin

"Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN Romarm SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începând cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de directorul economic", se menţionează într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat la finele lunii februarie că ministerul a demarat procedurile pentru selecţia Consiliului de Administraţie al Romarm şi a directorului general, conform Ordonanţei 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, menţionând că procedura ar putea să dureze aproximativ trei luni.

Conform DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 - 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » Directorul Romarm a fost demis. Gabriel Ţuţu este acuzat că a prejudiciat compania cu 8,6 milioane de lei