Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Doamne fereşte să înceapă o invazie terestră de amploare". Aleksandr Lukaşenko spune că există riscul ca războiul din Ucraina să se extindă

Aleksandr Lukaşenko, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că există riscul ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să se extindă. "Doamne fereşte să înceapă o invazie terestră de amploare", a spus preşedintele Belarusului.

de Veronica Micu

la 24.02.2022 , 11:55

Aleksandr Lukaşenko cere negocieri pentru ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să nu se extindă

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat, în cadrul unei întâlniri operaționale cu armata, că trebuie căutate modalități de a preveni vărsarea de sânge și masacrele.

"Conflictul a început, ce ar trebui să facem? Trebuie să căutăm modalităţi de a împiedica vărsarea de sânge şi masacrele. Doamne fereşte să înceapă o invazie terestră de amploare. Apar atacuri cu rachete asupra depozitelor de carburanţi, asupra infrastructurii militare, asupra depozitelor de muniţie. Aceste lucruri erau cunoscute de toată lumea, inclusiv de Rusia. Există riscul ca, de la un singur foc de armă, să moară cineva, să izbucnească un război de amploare. Nu putem să permitem acest lucru", a declarat Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţia oficială de presă Belta.

Alexander Lukașenko: Trupele belaruse nu participă la operațiunea rusă din Ucraina

Articolul continuă după reclamă

Alexander Lukașenko a lăudat poziţia Chinei faţă de acest conflict: "Chinezii, oameni deştepţi, afirmă că uşile nu sunt în totalitate închise. Poate fi împiedicat un conflict major. De aceea, trebuie să căutăm modalităţi de oprire a vărsării de sânge, de oprire a escaladării, trebuie să stăm la masa negocierilor".

Pe acelaşi subiect

El a precizat că trupele belaruse nu participă la operațiunea specială rusă din Donbass. 

„Trupele noastre nu iau parte la această operațiune”, a subliniat Alexandru Lukașenko.

Reamintim că în această dimineață, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei acțiuni militare în Ucraina. La scurt timp, presa internațională a relatat că au fost auzite explozii în mai multe orașe, inclusiv lângă capitala Kiev.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » "Doamne fereşte să înceapă o invazie terestră de amploare". Aleksandr Lukaşenko spune că există riscul ca războiul din Ucraina să se extindă