Antena Meniu Search
x

Dobrânia, cățelul oferit de Rusia pentru a-l înlocui pe Diesel, sosește în Franța

Dobrânia, un cățel ciobănesc german oferit de Rusia Franței pentru a o înlocui pe Diesel, o cățea polițistă ucisă în asaltul împotriva presupusului organizator al atentatelor din 13 noiembrie la Paris

Dobrânia, un cățel ciobănesc german oferit de Rusia Franței pentru a o înlocui pe Diesel, o cățea polițistă ucisă în asaltul împotriva presupusului organizator al atentatelor din 13 noiembrie la Paris, sosește în Franța vineri, informează AFP, citând surse concordante.

Cățelul va fi remis unei unități de elită a poliției de către un ambasador la sosirea sa de la Moscova, pe aeroportul Charles-de-Gaulle, la 17:10 GMT.

Dobrânia, care poartă acest nume pentru a-l omagia pe legendarul cavaler medieval rus Dobrânia Nikitici, fusese remis în 7 decembrie, la Moscova, ambasadorului Franței în Rusia, Jean-Mauruce Ripert, în cadrul unei ceremonii. Dar animalul a trebuit să rămână în Rusia mai multe săptămâni pentru a fi supus controalelor veterinare și unei carantine.

Diesel, o cățea de șapte ani, fusese ucisă în 18 noiembrie în asaltul unui apartament din cartierul Saint-Denis din nordul Parisului, în care se baricadaseră trei jihadiști, între care și Abdelhamid Abaaoud, unul dintre protagoniștii-cheie ai atentatelor care au făcut 130 de morți la Paris.

Această donație intervine în contextul unei ameliorări a relațiilor franco-ruse, marcată de vizita făcută la sfârșitul lunii noiembrie de președintele Francois Hollande omologului său, Vladimir Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Dobrânia, cățelul oferit de Rusia pentru a-l înlocui pe Diesel, sosește în Franța