Antena Meniu Search
x

Document secret: Există riscul izbucnirii unui război al apei în Uniunea Europeană

Lipsa apei riscă să declanșeze conflicte între țările Uniunii Europene nepregătite pentru o lume care se încălzește tot mai mult. Este un semnal de alarmă pe care Comisia Europeană îl va trage săptămâna viitoare, potrivit unui document secret.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 15:59

Document secret: Există riscul izbucnirii unui război al apei în Uniunea Europeană
Document secret: Există riscul izbucnirii unui război al apei în Uniunea Europeană - Freepik

Mesajul dur face parte dintr-un comunicat al Comisiei Europene care le cere guvernelor statelor UE să-și accelereze pregătirile pentru a contracara schimbările climatice. Documentul secret obținut de Politico arată că țările membre nu au luat măsurile necesare, iar acest avertisment direct va servi ca ultimă inițiativă majoră a UE în domeniul schimbărilor climatice înaintea alegerilor europene din iunie.

Într-un draft nedatat al textului, Comisia Europeană identifică penuria de apă ca o problemă care amenință aproape fiecare aspect al vieții: hrana, apa potabilă, sănătatea umană și infrastructura care deservește societatea, precum și activitățile economice de bază.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Document secret: Există riscul izbucnirii unui război al apei în Uniunea Europeană