Antena Meniu Search
x

Video Imagini inedite surprinse în Veneția: Doi delfini, filmați înotând în Canal Grande

Imagini inedite au fost surprinse de locuitorii din Veneția pe cunoscutul Canal Grande. Doi delfini au fost zăriți înotând în apele limpezi ale celebrului oraș italian.

de Monica Palade

la 24.03.2021, 15:39

Imagini inedite surprinse în Veneția: Doi delfini, filmați înotând în Canal Grande - captura video

Cele două mamifere din subspecia delfinilor dungaţi au fost filmate în timp ce înotau în acel canal luni dimineaţă, potrivit organizației specializată în intervenţii de urgenţă CERT (Cetacean strandings Emergency Response Team), cea care s-a ocupat și de ghidarea lor înspre larg.

Ghidați înspre larg

Se pare că delfinii au fost dezorienți. „Era important să le îndepărtăm de malurile canalului pe aceste animale, aflate în mod evident în dificultate din cauza traficului intens din acea zonă, iar pentru asta am avut nevoie de două ore. După încă o oră de monitorizare, animalele nu mai puteau fi văzute şi sperăm că, ţinând cont de orizontul amplu al mării deschise, au putut să se întoarcă în larg”, anunță CERT.

Potrivit aceleiaşi organizaţii, este neobişnuit ca delfinii dungaţi să se aventureze în nordul Mării Adriatice, întrucât exemplarele din această subspecie „preferă apele adânci, unde trăiesc în grupuri mari”.

Citește și:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Imagini inedite surprinse în Veneția: Doi delfini, filmați înotând în Canal Grande