Antena Meniu Search
x

Mai mulţi delfini au fost găsiţi morţi pe o plajă din Mauritius, după ce un vas petrolier s-a scufundat

Un dezastru ecologic a adus moartea a peste 13 delfini în Mauritius. În urmă cu o lună, un vas petrolier de origine japoneză s-a scufundat, iar cantităţi imense de petrol au fost deversate în apă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.08.2020, 16:42

Delfin mort, eşuat pe plajă
Mai mulţi delfini au fost găsiţi morţi pe o plajă din Mauritius - iStock | Getty Images
  • Cel puţin 13 delfini au fost găsiţi morţi pe plajă
  • În urmă cu o lună, un vas petrolier a eşuat, cantităţi imense de petrol fiind revărsate în apă

Experţii spun că mamiferele au murit fie din cauza cantităţilor mari de petrol deversat, fie din cauza decizie autorităţilor de a scufunda o parte a vasului. Cadavrele au fost duse la laborator pentru a se determina cauza exactă a morţii.

„Am găsit atâţia delfini morţi pe plajă, este unul dintre cele mai negre coşmaruri. Mai multe ONG-uri, pescari, experţi au spus că scufundarea vasului în acea zonă nu este o idee bună, pentru că era ca un fel de casă pentru delfini, autorităţile au luat o decizie proastă din nou” a povestit un localnic, pe nume Nitin Jeeha.

Alţi delfini au eşuat la mal, destul de grav bolnavi, potrivit unui oficial de la Mediu, Sunil Dowarkasing.

„Este o zi groaznică. Vedem că aceşti delfini înoată până la ţărm în suferinţă, apoi mor. Nu am văzut niciodată decese ale acestor mamifere marine atât de inteligente. Niciodată” a dăugat acesta.

Vasul petrolier japonez MV Wakashio a izbit în data de 25 iulie un recif de corali lângă coasta de este din Mauritius. Rămasă în derivă zile întregi a început să se crape, iar în data de 6 august combustibilul a început să se scurgă în apele Lagunei Mahebourg, afectând mai multe zone protejate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ulterior nava s-a rupt în două, iar o parte a fost scufundată. Căpitanul navei şi un ofiţer au fost acuzaţi pentru punerea în pericol a navigării în siguranţă.

O anchetă se află în desfăşurare, potrivit Daily Mail, pentru a descoperi motivele pentru care nava a virat kilometri întregi în afara traseului prestabilit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi delfini au fost găsiţi morţi pe o plajă din Mauritius, după ce un vas petrolier s-a scufundat