Antena Meniu Search
x

Doi elefanţi au fost salvaţi de la înec după ce au stat patru zile în mijlocul apelor din Golful Bengal

Doi elefanţi au fost salvaţi de la înec, după ce s-au rătăcit de grupul lor, pe mare, în largul coastei Bangladeshului.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 18:42

Elefanti
Doi elefanţi au fost salvaţi de la înec - Profimedia

Autorităţile au intervenit la salvarea a doi elefanţi care au înotat în Golful Bengal după ce s-au rătăcit de grupul lor cu care au plecat din Myanmar, potrivit BBC. Sub privirile speriate ale oamenilor, cele două animale au stat timp de 4 zile în mijlocul apelor. Au fost salvaţi cu ajutorul pescarilor locali.

Pentru aducerea la mal a elefanţilor, s-au folosit frânghii speciale, iar imediat după au primit hrană şi au fost duşi într-o pădure din apropiere.

Oamenii au fost speriaţi de prezenţa elefanţilor

Consilierul oraşului Teknaf, Faylul Haque a declarat că locuitorii au fost speriaţi de aducerea animalelor la mal din cauza faptului că în trecut au existat episoade în care mai multe persoane au fost ucise de elefanți.

Habitatele elefanților din Bangladesh sunt din ce în ce mai amenințate de exploatările forestiere, agricultură și incendii. În ultimii ani, o rută majoră de migrație a elefanților a fost blocată și de tabere care adăpostesc mii de refugiați din Myanmar. Din cauza acestor tabere, elefanții au fost adesea forțați să se aventureze în afara rutelor obișnuite, în căutare de hrană.

Raquibul Amin, un lider regional al Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, a declarat că acesta este al patrulea astfel de incident din acest an. El a cerut o mai mare cooperare între Myanmar și Bangladesh pentru a monitoriza elefanții și a lua măsuri pentru „reducerea conflictului om-elefant”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Doi elefanţi au fost salvaţi de la înec după ce au stat patru zile în mijlocul apelor din Golful Bengal