Antena Meniu Search
x

Doi jurnalişti de la Reuters au fost răniţi, iar şoferul lor a fost ucis, în apropiere de Severodoneţk

Agenţia de presă Reuters a anunţat vineri că doi jurnalişti ai săi au fost răniţi uşor în Ucraina, iar şoferul lor a fost ucis, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 22:35

Severodoneţk
Severodoneţk - Profimedia Images

Şoferul şi autovehiculul cu care se deplasau reporterii erau puse la dispoziţie de separatiştii ruşi. Echipa a fost atacată cu focuri de armă în timp ce se îndrepta către Severodoneţk. Reuters nu a dat alte detalii despre identitatea jurnaliştilor, despre starea lor sau despre circumstanţele incidentului.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, cel puţin opt jurnalişti şi-au pierdut viaţa în această ţară, în timp ce îşi făceau meseria, arată un bilanţ al organizaţiei neguvernamentale Reporteri Fără Frontiere.

Cel mai recent caz este cel al lui Frederic Leclerc-Imhoff, în vârstă de 32 de ani, reporter pentru televiziunea franceză BFMTV. El a murit luni în estul Ucrainei în urma unei explozii, în timpul unui bombardament, în timp ce urmărea o operaţiune umanitară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doi jurnalişti de la Reuters au fost răniţi, iar şoferul lor a fost ucis, în apropiere de Severodoneţk