Antena Meniu Search
x

Doi morți, trei răniți și cinci persoane dispărute după o avalanşă în Alpii francezi

O avalanșă produsă miercuri în Alpii francezi s-a soldat cu cel puțin doi morți, trei persoane grav rănite și alte cinci dispărute.

O avalanșă produsă miercuri în Alpii francezi s-a soldat cu cel puțin doi morți, trei persoane grav rănite și alte cinci dispărute, anunță AFP, citând un bilanț provizoriu al autorităților locale, implicate într-o vastă operațiune de salvare.

Majoritatea victimelor fac parte dintr-un grup de aproximativ zece elevi din Lyon care se aflau împreună cu un profesor pe o pistă de schi închisă din stațiunea Deux Alpes, a precizat poliția din zonă. Unul dintre elevi a scăpat nevătămat și a anunțat autoritățile, care acționează cu efective sporite, trei elicoptere și câini pentru a găsi posibili supraviețuitori.

Au murit un adolescent de 14 ani și un cetățean ucrainean care nu avea legătură cu grupul de copii. Cinci elevi sunt dați dispăruți. Nu este exclus ca și alte persoane să fi fost afectate de căderea de zăpadă.

După primele ninsori importante din această iarnă, la începutul anului, au fost emise avertizări în legătură cu riscul crescut de avalanșă din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane și-au pierdut deja viața în avalanșe în această zonă: doi alpiniști lituanieni, în 3 ianaurie, în Haute-Savoie, și apoi doi schiori — un spaniol și un ceh—, în 5 ianuarie, în Savoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doi morți, trei răniți și cinci persoane dispărute după o avalanşă în Alpii francezi