Antena Meniu Search
x

Doi români au distrus şi urinat pe mormântul unui băieţel de 4 ani, în Italia. S-au filmat într-un stream live pe Facebook

Doi români au fost condamnaţi, în primă instanţă, de către Tribunalul din Modena, la o pedeapsă de un an şi trei luni fiecare, după ce au vandalizat mormântul unui băieţel de 4 ani. Unul dintre ei a urinat chiar pe piatra funerară, în timp ce prietenul lui filma totul într-un stream live pe Facebook. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.01.2024, 12:55

Doi români au distrus şi urinat pe mormântul unui băieţel de 4 ani, în Italia. S-au filmat într-un stream live pe Facebook - telefriuli.it / imagine ilustrativă

Potrivit publicaţiei spynews.it, episodul oribil a avut loc în 2020, în cimitirul din Collera, în San Damaso, Italia. Atunci, cei doi români, cu vârste de 36 şi, respectiv, 46 de ani, au decis să distrugă, din răzbunare, mormântul unui băieţel de 4 ani.

Odată ajunși la fața locului, unul dintre cei doi bărbați a rupt florile de pe piatra funerară și a distrus crucea, ajungând chiar să urineze pe mormânt, în timp ce partenerul său a filmat totul într-un stream live pe Facebook. Motivul gestului ar fi fost răzbunarea. Românii l-ar fi învinovăţit pe tatăl băieţelului că ar fi raportat la poliţie implicarea lor într-un atac asupra unui transport de valori.

Au devastat mormântul unui copil, din răzbunare

Tatăl, un bărbat de 39 de ani, a descoperit pe internet ce s-a întâmplat cu mormântul fiului său. A trecut peste șocul momentului şi a reușit să descarce toate cele trei videoclipuri care fuseseră publicate pe Facebook. Un pas care s-a dovedit a fi fundamental, pentru că tocmai datorită acelor filmulețe, judecătorii au avut probe incontestabile care să ateste vinovăția celor doi români.

Pe acelaşi subiect

De altfel, Parchetul din Modena, în urma plângerii tatălui, a deschis un dosar și o anchetă care, după doi ani, a dus la condamnarea acestora. Judecătorul a mai dispus despăgubiri de 8.000 de euro pentru trauma psihologică suferită de tată, în urma distrugerii mormântului fiului său.

Şase români au făcut prăpăd într-un cimitir, tot în Italia

Un episod asemănător, care s-a petrecut tot într-un cimitir din Italia şi în care au fost implicaţi tot români, a avut loc în 2018. Pentru întreaga comunitate din Maleo, o comună din provincia Lodi, a fost un adevărat şoc în momentul în care au descoperit mormintele celor dragi călcate în picioare.

După luni de anchetă, oamenii legii au identificat autorii dezastrului: şase români. În 16 martie 2018, aceştia au devastat cimitirul. Monumentele funerare au fost distruse sau sparte, iar crucile rupte. De asemenea, toate pietrele funerare au fost răsturnate. După ce au devastat tot ce au prins în cale, românii nu au plecat cu mâinile goale. Au furat statui de bronz și mai multe obiecte din cupru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Doi români au distrus şi urinat pe mormântul unui băieţel de 4 ani, în Italia. S-au filmat într-un stream live pe Facebook