Antena Meniu Search
x

Doi turişti pe skijet au fost omorâţi, după ce au ajuns în apele algeriene. Veniseră în vacanţă în Maroc şi s-au rătăcit

Garda de Coastă algeriană ar fi împuşcat mortal doi turişti care îşi petreceau vacanţa în Maroc şi care au ajuns în apele algeriene cu jet ski-urile, relatează BBC.  

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 08:33

Doi turişti pe skijet au fost împuşcaţi mortal, după ce au ajuns în apele algeriene. Veniseră în vacanţă în Maroc şi s-au rătăcit
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Aceştia făceau parte dintr-un grup de patru persoane de naţionalitate francezo-marocană care au pornit cu jet ski-urile din staţiunea Saidia din Maroc. Un alt treilea membru al grupului a fost arestat de Garda de Coastă care patrulează graniţa dintre cele două state, aflată în apropiere.

Împuşcarea a provocat furie în Maroc, după ce un pescar a publicat imagini video cu un trup neînsufleţit plutind în mare. Graniţa dintre Algeria şi Maroc a fost închisă în 1994, iar Alegerul a întrerupt legărurile în urmă cu doi ani, acuzând Marocul de acţiuni ostile – acuzaţie respinsă de Rabat.

Mohamed Kissi a fost singurul din grupul de patru care a reuşit să ajungă înapoi în Maroc, relatează agenţia de ştiri AFP, citând presa marocană. ”Ne-am rătăcit, dar am continuat să mergem până am ajuns în Algeria”, a declarat Kissi, al cărui frate, Bilal, a fost ucis. "Ştiam că suntem în Algeria pentru că o barcă gonflabilă neagră, algeriană, a venit spre noi” şi cei aflaţi la bord ”au tras asupra noastră. Slavă Domnului eu nu am fost împuşcat, dar i-au ucis pe fratele meu şi pe prietenul meu. L-au arestat pe celălalt prieten. Cinci gloanţe i-au lovit pe fratele şi pe prietenul meu. Celălalt prieten a fost atins de un glonţ”, a completat el.

Din cei 4 turişti, unul singur a ajuns în siguranţă în Maroc

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost găsit într-un final de marina marocană şi dus înapoi în Saidia, a mai spus el. Abdelali Merchouer este cel de-al doilea bărbat ucis. Bărbatul arestat de Garda de Coastă algeriană, numit Smail Snabe, ar fi apărut miercuri în faţa unui procuror, dar nu au fost oferite detalii.

Un purtător de cuvânt al guvernului marocan a refuzat să comenteze împuşcarea, declarând pentru AFP că este ”o chestiune judiciară”. Algeria nu a comentat deocamdată incidentul.

Cele două naţiuni au un lung istoric de tensiuni, întrucât îşi dispută Sahara de vest. Ele au o graniţă de aproape 2.000 de kilometri lungime, care a fost o sursă de tensiune de la independenţa faţă de regimul colonial francez. Ea a fost închisă în 1994 din motive de securitate după ce militanţi islamişti au pus o bombă la un hotel din oraşul istoric Marrakesh din Maroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Doi turişti pe skijet au fost omorâţi, după ce au ajuns în apele algeriene. Veniseră în vacanţă în Maroc şi s-au rătăcit