Antena Meniu Search
x

Doina Matei a ucis o italiancă la metroul din Roma, cu umbrela. Românca a şocat cu postările de pe facebook

Doina Matei a ucis o italiancă la metroul din Roma, cu umbrela. Românca a şocat cu postările de pe facebook, iar părinţii victimei sunt revoltaţi. De asemenea, cei care au cuncoscut-o pe victimă au protestat după ultima decizie luată de un tribunal italian, legată de criminală.

Doina Matei a ucis o italiancă la metroul din Roma, cu umbrela. Românca a şocat cu postările de pe facebook, iar părinţii victimei sunt revoltaţi. De asemenea, cei care au cuncoscut-o pe victimă au protestat după ultima decizie luată de un tribunal italian, legată de criminală.

Doina Matei, 36 de ani, a ucis-o pe Vanessa Russo pe 26 aprilie 2007, pe peronul staţiei de metrou Termini B, cu o umbrelă. Victima avea 22 de ani, iar pe 3 octombrie 2018 ar fi împlinit 34 de ani. Părinţii ei sunt în continuare devastaţi, mai ales că astăzi criminala e în libertate şi a umplut profilul de facebook cu fotografii provocatoare.

"Astăzi ar fi putut să fie o asistentă medicală, dar ea zace într-un cimitir. A ucis-o la metrou cu răutate şi cruzime. Cine e responsabil, trebuie să plătească, ştiu că înapoi nu o mai aduce nimeni.", a declarat pentru presa italiană Giuseppe Russo, tatăl victimei. Doina Matei a fost condamnată la 16 ani de închisoare, dar a fost eliberată condiţionat în 2015, după ce ispăşise jumătate din pedeapsă.

Acum, românca postează pe contul de facebook poze în costum de baie, în bikini, iar tatăl Vanessei e revoltat: "Aceste imagini au fost pentru noi ca şi cum ne înjunghia cineva. Făcea semnul victorie cu mâna. Dar pe fiica mea a ucis-o cu vârful umbrelei."

Pe acelaşi subiect

Românca a înfipt practic vârful umbrelei în ochiul victimei sale, provocându-i moartea, după o scurtă ceartă între cele două. În închisoare, Doina a scris o povestire pentru care a şi fost premiată. Acolo scria: "Primul lucru pe care o să-l fac atunci când voi fi liberă va fi să merg la cimitirul Prima Porta, la mormântul Vanessei."

Tribunalul din Veneţia care a eliberat-o condiţionat pe Doina Matei a suspendat eliberarea după ce părinţii victimei au publicat fotografiile româncei de pe facebook, dar a revenit asupra deciziei, eliberând-o din nou, interzicându-i însă acesteia să mai publice ceva pe reţelele de socializare.

Părinţii Vanessei Russo au anunţat că vor deschide un proces civil pentru a cere compensaţii financiare, dar nu de la criminala fiicei lor, ci de la autorităţi, care au permis Doinei Matei să locuiască fără acte legale în Italia, acum 11 ani.

"Nu e vorba de bani, explică Giuseppe Russo, tatăl lui Vanessei, datorăm asta fiicei mele, memoriei ei. De aceea aș dori să deschid un proces civil. Nu știu dacă împotriva statului, sau a municipalității, dar cineva trebuie să plătească. Doar pentru că există oameni ca Doina Matei care circulă liberi în orașele noastre, fără permis de ședere și reușesc să ne ucidă copiii fără motiv."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doina Matei a ucis o italiancă la metroul din Roma, cu umbrela. Românca a şocat cu postările de pe facebook