Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doliu în Emiratele Arabe Unite după moartea șeicului Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele țării

Șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite, a încetat din viață de 73 de ani, anunță agențiile de presă locale, citate de CNBC. Autoritățile au decretat o perioadă de 40 de zile de doliu național în urma acestui deces.

de Redactia Observator

la 13.05.2022 , 17:38

Șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan a încetat din viață la 73 de ani.
Șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan - Profimedia

Khalifa se afla la conducerea Emiratelor Arabe unite din 2004, după moartea tatălui său, șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan, fondatorul țării. Analiștii consideră că el a jucat un rol important în dezvoltarea țării, mai ales în timpul crizei financiare din 2008.

"Ministerul Afacerilor prezidențiale transmite condoleanțe Emiratele Arabe Unite, națiunilor arabe și islamice din întreaga lume pentru decesul Alteței sale, șeicul Khalifa bin Zayed al Nahyan, președintele EAU", a transmis o agenție locală de știri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

El a suferit un accident vascular cerebral și a suferit o intervenție chirurgicală în 2014 și de atunci el a fost văzut rar în public. Rolul său a devenit ulterior în mare parte ceremonial, deși el a emis încă decrete. Fratele său, prințul moștenitor de Abu Dhabi, șeicul Mohammed bin Zayed, a fost cel care și-a asumat rolul de conducător de facto al emiratului, ocupându-se de afacerile de zi cu zi ale țării.

Pe acelaşi subiect

Cine a fost Khalifa bin Zayed Al Nahyan

Şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan s-a născut în 1948, cu 23 de ani înainte ca Emiratele Arabe Unite să fie fondate. El a fost primul fiu al șeicului Zayed bin Sultan al Nahyan, de la care a preluat conducerea țării în urmă cu 18 ani. Înainte de a prelua președinția, el a fost prințul moștenitor din Abu Dhabi și șeful Consiliului Suprem al petrolului din acest emirat, cel mai înalt organism decizional energetic al țării cu rezerve extinse petrol.

În timpul președinției sale, Khalifa a supervizat reformele economice și modernizarea țării sale, dar și unul dintre cele mai mari în timp ce gestiona Autoritatea pentru Investiții din Abu Dhabi, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume. El a susținut achiziția de către Emiratele Arabe Unite a clubului de fotbal englez Manchester City, iar cel mai înalt turn din lume - Burj Khalifa din Dubai - a fost numit după el în 2010.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Doliu în Emiratele Arabe Unite după moartea șeicului Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele țării