Antena Meniu Search
x

Donald Trump a anunțat că și-ar putea lansa propria rețea socială după ce Twitter i-a suspendat definitiv contul

Președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat cp și-ar putea lansa propria rețea socială, dupăc e Twitter i-a suspendat definitiv contul, iar pe Facebook și Instagram a fost blocat pe termen nedeterminat.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 10.01.2021, 08:42

Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din SUA
Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din SUA - Profimedia Images
  • După violențele de la Capitoliu, Donald Trump a fost suspendat de pe rețelele sociale
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

După ce Twitter i-a suspendat definitiv contul, miliardarul republican a folosit contul oficial al președinției americane, @POTUS, pentru a transmite că rețeaua socială încearcă să-l reducă la tăcere atât pe el cât și pe suporterii săi. Toate aceste emsaje au fost, ulterior, șterse, scrie USA Today.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele american a declarat ulterior că ar putea lansa propria rețea socială și că deja negociază cu câteva platforme, fără a menționa despre ce site-uri este vorba. 

"Nu vom fi reduși la tăcere", le-a transmis Trump suporterilor săi, adăugând că va face un anunț important cât de curând.

Trump, suspendat de pe rețelele sociale

Președintele american Donald Trump a fost blocat pe Facebook și Instagram pe termen nedeterminat, "până ce tranziția puterii este finalizată", a anunțat Mark Zuckerberg. Acesta a invocat "riscuri prea mari" în contextul protestelor violente de ieri de la Capitoliu.

De asemenea, Twitter a luat decizia de a-i suspenda definitiv contul miliardarului republican. Măsura a venit "din cauza riscului de incitare în continuare la violenţă''.

Proteste violente la Capitoliu, Donald Trump a fost nevoit să își trimită susținătorii acasă

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi, între care 14 poliţişti, şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. Patru oameni au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a anunțat că și-ar putea lansa propria rețea socială după ce Twitter i-a suspendat definitiv contul