Antena Meniu Search
x

Donald Trump amenință Iranul cu un atac de anvergură: "Vom lovi foarte rapid și foarte rău!"

Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au ajuns într-un punct critic, după ce președintele Donald Trump a amenințat regimul de la Teheran că Armata a luat în vizor 52 de ținte, dintre care unele de la nivel înalt, și este pregătită să lovească în orice clipă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.01.2020, 07:51

Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au ajuns într-un punct critic, după ce președintele Donald Trump a amenințat regimul de la Teheran că Armata americană a luat în vizor 52 de ținte, dintre care unele de la nivel înalt, și este pregătită să lovească în orice clipă.

Donald Trump a avertizat Iranul să nu se răzbune după uciderea generalului Qasem Soleimani, comandantul Forțelor Quds din Gărzile Revoluționare Iraniene - unitate responsabilă cu războiul neconvențional și spionajul extern.

În caz contrar, Armata SUA va lovi "foarte rapid și foarte rău", amenință președintele american.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Teheranul susține că Washingtonul i-ar fi cerut "să se răzbune proporţional"

Iranul susține că Statele Unite i-ar fi cerut să "se răzbune proporţional" după asasinarea de vineri, într-un raid american cu drone, a generalului Qasem Soleimani, arhitectul strategiei iraniene în Orientul Mijlociu.

Qasem Soleimani

Citat de site-ul televiziunii de stat iraniene, contraamiralul Ali Fadavi, comandantul-şef adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a afirmat că Washingtonul i-a transmis "dacă vreţi să vă răzbunaţi, răzbunaţi-vă proporţional cu ce am făcut noi".

Americanii nu sunt în poziţia de a "decide" răspunsul Iranului şi "trebuie să se aştepte la o răzbunare dură. Această răzbunare nu se limitează la Iran", a spus el, asigurând că aliaţii Iranului din Orientul Mijlociu sunt "pregătiţi să concretizeze această răzbunare".  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump amenință Iranul cu un atac de anvergură: "Vom lovi foarte rapid și foarte rău!"